Комітет Ради підтримав скасування переведення годинників в Україні

Комітет Ради підтримав скасування переведення годинників в Україні
Читать на русском

Прийняття закону сприятиме поліпшенню стану здоров'я громадян та підвищенню працездатності населення, вважають в Раді.

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку підтримав законопроект про скасування переведення годинників в Україні. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву нардепа Олексія Мовчана.

«На комітеті Економічного розвитку рекомендували Верховній Раді України прийняти законопроект "Про обчислення часу в Україні "№4201 до 2 читання. Згідно з ним Україна залишиться у київському часі, що відповідає другому часовому поясу в шкалі Всесвітнього координованого часу UTC + 2». Простими словами, ми залишаємося у зимовому часі», - йдеться у повідомленні.

Політик також додав, що це рішення було прийнято з «урахуванням європейського напрямку розвитку і для синхронізації України з часом європейських країн».

«Прийняття Закону забезпечить визначення на законодавчому рівні порядку обчислення часу в Україні, сприятиме поліпшенню стану здоров'я громадян та підвищенню працездатності населення», - підкреслив Олексій Мовчан.

Раніше APnews повідомляв, Верховна Рада прийняла закон про скасування в Україні сезонного переведення годинників на літній час.

Новини партнерів

У Києві на три тижні вводять жорсткий карантин через критичну ситуацію з COVID-19
"Я тр**ну вашу маму": учасник Євробачення-2021 від Грузії вляпався в скандал

Найпопулярніше за тиждень