Комаровський розкритикував профілактику COVID-19 в школах: що не так

Комаровський розкритикував профілактику COVID-19 в школах: що не так
Читать на русском

Лікар також поділився лайфхаком по визначенню коронавірусу.

Відомий лікар Євген Комаровський розкритикував профілактичні заходи, які вживаються в навчальних закладах для боротьби з поширенням COVID-19. Про це APnews пише з посиланням на сайт лікаря.

Комаровський вважає, що з початку опалювального сезону кількість випадків зараження коронавірусом у школах зросте через недолугі протиепідемічні заходи.

"Те, що в наших школах називається "заходами", це, в більшості випадків, з епідеміологічної точки зору, - абсолютна маячня. Діти в масках на прогулянках, закриті класи, які опромінюють ультрафіолетом, малюки, які миють руки з ранку до ночі. Я жодного разу не бачив, щоб мені (як глядачеві) показали клас по телевізору і сказали: "Ось у нас відкрите вікно, провітрювання. Ось у нас термометр, ось - гігрометр". Люди не можуть додуматися, що в класі насамперед потрібно організувати протяг, контролювати температуру і вологість повітря", - зазначив лікар.

На думку лікаря, в школах повністю ігнорують не запобіжні заходи, а логіку і здоровий глузд.

"Легше ж відмити гроші на масках, санітайзерах, на митті підлоги хлоркою, на нещасних дітях в масках... Спробуйте подихати в масці в кімнаті, де температура +26 і вологість повітря 20%! Не треба багато розуму і коштів, щоб знизити там температуру - провітрити", - пояснив Комаровський.

Як виявити коронавірус? - лайфхак від Комаровського для вчителів і батьків

Лікар зазначив, що втрата нюху і відчуття смаку при відсутності нежиті - це дуже типово для коронавірусу і саме цим можна скористатися при його виявленні.

"При коронавірусу - нежиті немає і нюху немає. Саме тому тест "чим це пахне?" набагато ефективніший, ніж будь-яка термометрія, тому що при легкій формі температура дуже рідко буває. Якщо ви - учитель в школі, візьміть ганчірочку, потріть її часником і питайте, чим це пахне, у кожного з температурою вище норми. Чує запах - слава Богу, можна вчитися. Не чує - додому терміново. Цей тест на наявність нюху набагато достовірніший, ніж тест на температуру. Аналогічно можна тестувати і всіх домашніх", - зазначив Комаровський.

Читайте також:

Новини партнерів

Федерація боксу України підтримала російського кандидата на виборах президента Міжнародної федерації боксу
Польський локдаун: що буде з українськими трудовими мігрантами в "червоній зоні"

Найпопулярніше за тиждень