Комаровський пояснив, чому діти довго хворіють на застуду

Комаровський пояснив, чому діти довго хворіють на застуду
Читать на русском

Євген Комаровський відзначив, що з точки зору епідеміології, незалежно від того, що будуть робити, організм виробить імунітет і дитина перестане бути заразним через сім днів.

Одужання при ГРВІ наступає через тиждень, незалежно від того, як лікувати дитину. Про це повідомляє APnews з посиланням на сайт педіатра Євгена Комаровського.

"Терміни вироблення противірусних антитіл становлять 4-5 днів, тому при ГРВІ одужання зазвичай і настає дня через два-три після цього. З точки зору медичної науки, одужання - це коли дитина може стрибати, скакати, відвідувати дитячі колективи, тобто він не заразний. Проте залишкові явища ГРВІ у вигляді покашлювання, соплі можуть бути дуже довго - і дві, і чотири тижні, і навіть довше", - пояснив лікар.

При цьому він вказав, що швидкість усунення залишкових явищ ГРВІ залежить від того, в яких умовах перебувати дитина.

"Головне, що треба розуміти: терміни, протягом яких відновлюються слизові оболонки дитини, дуже залежать від того, в яких умовах перебуває дитина. Зрозуміло, що в умовах відсутності прогулянок, сухої квартири, купи нікому не потрібних ліків дитина може шморгає носом тижнями. Знову-таки, якщо дитина не встигла одужати остаточно, а пішов до дитсадка чи школи, де сухо, тепло і з дітьми не гуляють, то це подовжить термін відновлення. А ще дитина могла погуляти, пропотіти, замерзнути та застудитися. це ще подовжить термін хвороби й збереження залишкових явищ", - вказав Комаровський.

Також він зазначив, що з точки зору епідеміології, незалежно від того, що будуть робити, організм виробить імунітет і дитина перестане бути заразним через сім днів.

Як раніше повідомляв APnews, за словами інфекціоніста Інни Андрусовіч, епідсезон грипу фіксується кожен раз по-різному. Найчастіше спалах потрапляє на середину жовтня і триває до середини листопада.

Новини партнерів

Вітчим-нелюд "виховував" 4-річного пасинка до перелому ноги та струсу мозку
Нацбанк симулює "шторм" курсу валют в Україні, до кінця року долар буде по 29 - економіст

Найпопулярніше за тиждень