Командир одеського батальйону витягнув з пекла 10 поранених бійців

Командир одеського батальйону витягнув з пекла 10 поранених бійців
Читать на русском

Командир батальйону одеської бригади Сергій Ткачук вивів із повного оточення поранених бійців.

У квітні 2022 року військовослужбовець Сергій Ткачук отримав завдання – доставити в одне із сіл на лінії фронту зброю, після чого йому вдалося вивезти з повного оточення поранених бійців. Про це повідомили у прес-службі 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

"Мені здавалося, що це квиток в один кінець, але накази командування не обговорюються. Вночі ми рушили морем. Дорога була нелегкою, понад чотири години ми йшли посеред шторму", - розповів Сергій.

Йому вдалося вивезти морем човном 10 українських захисників. Нині вони отримують медичну допомогу.

"Росіяни нас помітили тільки коли ми виходили звідти. І тоді почався кошмар. Човен був перевантажений, ми не могли відійти швидко. А орки били прицільно - ще метр, і було б пряме влучення з БМП-3. Тоді хвиля опустила нас і снаряд пролетів повз. Зв'язок зник, ротні доповіли, що ми можемо не повернутися. Але дав Бог, все обійшлося", – розповів командир батальйону.

Сергія Ткачука було відзначено орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Також чоловіка нагородили відзнакою Міністерства оборони України "Вогнепальною зброєю" пістолетом Glock-19.

Новини партнерів

Увага Овнів, успіх Львів та проекти Риб: докладний гороскоп на 31 травня
З Сєверодонецька офіційно припинено евакуацію через смертельний обстріл (Фото)

Найпопулярніше за тиждень