Коломойський прокоментував ДТП з нардепом Трухіним: "Нормальний хлопець був"

Коломойський прокоментував ДТП з нардепом Трухіним: "Нормальний хлопець був"
Читать на русском

Коломойський відзначив, що з юридичного погляду справа незначна, але Трухін своїми діями "сам накликав на себе лихо".

Український олігарх Ігор Коломойський прокоментував скандальну ДТП з нардепом Олександром Трухіним. Він зазначив, що не виправдовує народного обранця, але юридично справа дріб'язкова і за подібні порушення законом передбачена лише адміністративна відповідальність.

Про це Ігор Коломойський сказав в інтерв'ю "Українській правді".

Так бізнесмен зізнався, що давно був знайомий з Трухіним. Але близько з ним ніколи не спілкувався, попри те, що їх пов'язували у 2019 році. Як пояснив Коломойський, це було тому, що Трухін – колишній зять його товариша Олексія Мартинова.

"Я на весіллі у нього був. Нормальний хлопець був. Але вони розлучилися з його дочкою, зберігають якісь теплі дружні стосунки. Я востаннє його бачив на поминках, у Мартинова, мати померла минулого року. Але я з ним особливо не спілкувався. Пам'ятаю ще в Авакова я його зустрів десь у березні минулого року. Він же депутат, до міністра щось прийшов. Я прийшов, і він пішов", - розповів олігарх.

Журналіст зауважив, що головна проблема у справі Трухіна в тому, що протягом пів року правоохоронці нічого не робили. На що Коломойський заперечив, що з юридичного погляду справа пуста і незначна, але Трухін своїми діями "сам накликав на себе лихо".

"А ви будь-якого юриста запитаєте, а яка перспектива там щось робити? Є потерпілі? Ні. Є заява? Ні. Хто постраждав? Ніхто. Нікого не вбили, нічого не зроблено. Якби це був не Трухін, або інший депутат. Ніхто б взагалі не звернув уваги... Правильно? І не було б такої дивної поведінки... А потім ось це смішне відео... Його ж обговорюють не за те, що він щось зробив, а за те, що він наговорив там у шоковому стані на камеру: "У ліс піду"", - наголосив він.

Водночас Коломойський відзначив, що не виправдовує Трухіна.

"Громадська думка така, що, напевно, великі підозри, що він був за кермом, і великі підозри, що він скоїв цю аварію. А він не міг це робити, він повинен бути прикладом іншим. Я з усім цим згоден. Але з точки зору юридичної перспективи, за це у нас не садять. Максимум – адміністративна відповідальність", - зауважив бізнесмен.

Також Коломойський припустив, чому депутат вчинив саме так у цій ситуації:

"Там же День прапора цього дня був. Вони відкривали у Полтаві якийсь найбільший прапор. І він поспішав до Києва, бо в Києві теж щось відкривали. А коли потрапив в аварію, я думаю, що, швидше за все, він злякався, що зараз дізнається Зеленський, що він чи був за кермом, чи не був, чи п'яний, чи тверезий, і його відразу ж виженуть звідусіль. А реакція у Зеленського – адже ми починали з Зеленського – вона миттєва Як у нас говорили в Радянській армії: "уеб** не за те, що зробив, а за те, що попався".

Як відомо, з'явилося відео, як "слуга народу" Трухін намагався дати хабар поліцейським на місці скандальної ДТП. Також на місці аварії нардеп заявляв патрульним, що зв'яжеться з Монастирським, щоб той "усе залагодив".

Незабаром генпрокурор Венедиктова зареєструвала кримінальну справу проти нардепа Трухіна.

Раніше APnews повідомляв, нардеп Олександр Трухін знову натякнув, що відеозапис за його участю з місця ДТП – фейк.

Читайте також:

Новини партнерів

Кабмін затвердив план заходів до Дня єднання: зарплати військових зростуть на 30%
Напівпорожня Рада. Після "канікул" до парламенту прийшли лише 216 нардепів

Найпопулярніше за тиждень