Коли українські клуби стартують в єврокубках: календар на сезон-2020/21

Коли українські клуби стартують в єврокубках: календар на сезон-2020/21
Читать на русском

Раніше всіх єврокубковий сезон почне дебютант "Колос".

Пандемія коронавіруса продовжує впливати на світовий футбол і на розіграш Ліги Чемпіонів і Ліги Європи в сезоні-2020/21 в тому числі. Наприклад, всі українські клуби, які пробилися в єврокубки, проведуть перші матчі не раніше середини вересня. Редакція APnews розповість, коли і з якого етапу стартує кожна з п'яти українських команд.

Раніше всіх з українських клубів, у другому раунді кваліфікації Ліги Європи, стартує "Колос". Суперника ковалівці дізнаються 31 серпня, а матч відбудеться 17 вересня. Варто зазначити, що через пандемію всі відбіркові етапи будуть складатися всього з однієї зустрічі. До звичного формату єврокубків повернуться вже на групових стадіях.

На один етап пізніше, з третього кваліфікаційного раунду, почне свій єврокубковий шлях "Десна". Жеребкування цього етапу відбудеться 1 вересня, а сам матч відбудеться 24 вересня. Для того, щоб потрапити в групу Ліги Європи чернігівцям потрібно буде пройти двох супротивників.

Нарешті, останній представник України в другому за статусом єврокубку, "Зоря", стартує відразу з групового етапу. Перший тур групової стадії відбудеться 22 жовтня, а суперників по групі луганчани дізнаються 2 жовтня.

Втім, в Лізі Європи може виявитися ще один український клуб - "Динамо". Кияни стартують в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів 15 або 16 вересня. Жеребкування ж відбудеться 31 серпня. Але для того, щоб потрапити в групу Ліги Чемпіонів підопічним Мірчі Луческу треба подолати дві стадії відбору. Провал на будь-який з них означає автоматичний виліт "Динамо" в групу Ліги Європи.

Нарешті, "Шахтар" на правах чемпіона України розпочне свій єврокубковий шлях відразу з групового етапу Ліги Чемпіонів. Суперників по групі "гірники" дізнаються 1 жовтня, а перший тур відбудеться вже 20 або 21 жовтня.

Читайте також:

Новини партнерів

Є кілька діагнозів: Лікар не підтвердив отруєння Навального
Політик з судимостями і "корінням" в Україні. Що відомо про Олексія Навального - головного опозиціонера в РФ

Найпопулярніше за тиждень