Колективний тролінг. Політологи пояснили, чому Вакарчука не відпустили у відставку на концерти

Колективний тролінг. Політологи пояснили, чому Вакарчука не відпустили у відставку на концерти
Ексклюзив
Читать на русском

Політолог Володимир Цибулько вважає, що однією з причин, чому Вакарчука залишили в Раді - це спроба дискредитації партії "Голос".

Верховна Рада у четвер, 18 червня, провалила голосування за складення повноважень Святослава Вакарчука на посаді депутата. Таким чином, нардеп залишається у парламенті.

Редакція APnews поспілкувалися з політологами, щоб з’ясувати, чим керувалися народні депутати, залишаючи Вакарчука у Верховній Раді і що буде далі.

На думку політолога Володимира Волі, парламент вирішив «потролити» нардепа. Він запевняє, що ніхто не зможе змусити Вакарчука й надалі працювати, тому що, по факту, є заява про складення повноважень.

"Його ніхто не може змусити працювати, тому, я думаю, що це, швидше за все, був такий жарт, іронія над Вакарчуком. Варто згадати президентську виборчу кампанію, і те, що це вже його другий прихід у владу, тому, я думаю, що відмова задовольнити прохання про його складення повноважень як народного депутата верховної Ради – це, певним чином, колективна іронія в сторону Вакарчука.

Насправді, ніхто його не зможе змусити працювати далі народним депутатом, якщо він вже написав заяву про складення повноважень. По аналогії: якщо хтось вирішив звільнитися з роботи в якійсь організації, написав заяву, то цю заяву ніхто з керівництва не може не задовольнити. Це право громадянина – або займатися якоюсь професійною діяльністю або припинити нею займатись.

У Вакарчука таке право теж є і ніхто, жодне голосування не може заперечити його право більше не бути народним депутатом.

Голосування у Верховній Раді – це глузування. Це була формальність у вигляді такого собі троллінгу. Далі не буде він працювати і все. Є заява. Безглуздо не задовольняти її у Верховній Раді", - наголосив Воля.

Водночас, політолог Володимир Цибулько вважає, що намагання залишити Святослава Вакарчука народним депутатом – це спроба політичної дискредитації партії "Голос".

"Мені здається, що це таке знущання, добивання політичної партії "Голос". Саме в такий спосіб.

Оскільки виборчий рік змушує політичні сили до більш жорсткої конкуренції, то, відповідно, це невиконання волі Святослава Вакарчука до виходу з політики є елементом подальшого послаблення партії "Голос".

Для інших політсил перетікання голосів "Голосу" в бік "Європейської солідарності" створює якраз жорстку конкуренцію "ЄС" з "ОПЗЖ" за друге місце в рейтингах політичних партій, тому що все таки потенціал "Слуги народу" ще до завершення місцевих виборів буде очікувано високим, але якраз місцеві вибори можуть дорозставити акценти певним чином і "вирівняти" ситуацію "Слуги народу", "Європейської солідарності" й "ОПЗЖ", стати рівно великими, приблизно, політсилами", - зазначив Цибулько.

Політолог також оцінив подальші кроки Вакарчука після провалу голосування за складення його повноважень:

"Вакарчук може просто ігнорувати засідання і, відповідно, йому не буде нараховуватися заробітна платня. Хоча, може, у важливих голосуваннях для його політсили, йому треба буде брати активну участь і проявляти певну активність".

Як повідомляв APnews, Святослава Вакарчука не відпустили з Ради - він залишається депутатом.

Новини партнерів

В якому стані дружина Президента після термінової госпіталізації через коронавірус
"Зе Презервативи" и Зенукович: під Печерським судом натовп соратників Порошенка влаштував бунт

Найпопулярніше за тиждень