"Клоун" і "цуцик Путіна": як в США пройшли перші дебати Трампа і Байдена

"Клоун" і "цуцик Путіна": як в США пройшли перші дебати Трампа і Байдена
Читать на русском

Перші дебати республіканця Трампа і демократа Байдена розпочалися зі словесної перепалки.

Кандидати у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп і Джо Байден в середу, 30 вересня, провели перші передвиборні дебати.

Про це APnews повідомляє з посиланням на ABC News.

Варто зазначити, що обстановка була доволі "підігрітою", тому що перші дебати республіканця Трампа і демократа Байдена розпочалися зі словесної перепалки.

Чинний президент неодноразово перебивав свого опонента, який намагався загострити увагу на тому, що американцям необхідно проголосувати на майбутніх виборах.

"Ти замовкнеш? Це так не по-президентськи", - наголосив обурено Байден і звинуватив Трампа в тому, що той запанікував в умовах пандемії коронавірусу.

"Уже більш ніж 200 тисяч людей померли, близько 7 мільйонів заражені коронавірусом. … Але у президента Трампа немає плану боротьби з пандемією", - відповів демократ на питання про те, чому йому слід довіряти більше в питанні коронавірусу.

Дискусія тривала півтори години і при цьому не зачіпалась тема зовнішньої політики, її планують підняти під час наступних серії дебатів, що відбудуться у жовтні.

Крім того, Джо Байден назвав Трампа "клоуном" і "найгіршим президентом в історії США", а також "цуциком Путіна".

В свою чергу, Трамп висловив сумнів стосовно розумових здібностей свого суперника.

"У вас немає нічого розумного, Джо. За 47 років ви не зробили нічого", - сказав Трамп.

Також він пригадав Байдену проблеми його сина з кокаїном і наголосив, що не ухилявся від сплати прибуткового податку в останні роки.

"Я платив мільйони доларів податків", - наполягав Трамп.

Закінчилися перші теледебати гучним вигуком із зали про те, що чинний президент США є "найбільшим президентом всіх часів".

У підсумку варто зазначити, що перші дебати Трампа і Байдена багато в чому можуть вплинути на настрої виборців, які не визначилися за п'ять тижнів до президентських перегонів, що маються відбутися 3 листопада.

Раніше APnews повідомляв, чим для України обернуться результати виборів у США.

Новини партнерів

За добу рекордна кількість правоохоронців підхопили COVID-19
В Україні оголосили штормове попередження

Найпопулярніше за тиждень