Кличко заявив, що у Києві висока ймовірність віялових відключень електрики та опалення

Кличко заявив, що у Києві висока ймовірність віялових відключень електрики та опалення
Читать на русском

Як причини мер назвав брак вугілля та газу.

У Києві дуже висока ймовірність віялових відключень електроенергії. Про це APnews повідомляє із посиланням на заяву мера столиці Віталія Кличка в ефірі телеканалу "Україна 24".

Як причини міський голова назвав нестачу вугілля та газу. Також Київ зіткнеться із перебоями в електриці, якщо морозна погода затримається на значний період.

"Якщо морози до -15° протримаються кілька тижнів - ймовірність віялових відключень, яких не було 20 років, дуже висока. Тут питання до керівництва країни. Тому що видобуток газу - питання країни, загальнонаціональне", - заявив мер Києва.

За словами Кличка, зараз 12 підприємств, які виробляють тепло та електроенергію для столиці, мають проблеми з нестачею газу та вугілля. Він також пообіцяв, що у Києві не збираються підвищувати тарифи на опалення. Але при цьому зазначив, що Україна зараз прив'язується до іноземних розцінок на енергоносій, а там цінник на газ якраз виріс.

Раніше APnews повідомляв, що президент Володимир Зеленський пояснив енергетичну кризу в Україні тим, що "олігархічні структури розпочали гру "штучний дефіцит".

Новини партнерів

Шмигаль спростував слова Кличка про віялові відключення електрики в Києві
З 22 листопада Львівська область посилює правила карантину у транспорті

Найпопулярніше за тиждень