Кличко заперечив, що в Олександрівський лікарні закінчились місця

Кличко заперечив, що в Олександрівський лікарні закінчились місця
Читать на русском

Кличко додав, що наразі у Києві вистачає засобів захисту, ліків та апаратів штучної вентиляції легень

Не дивлячись на повідомлення про закінчення місць для хворих в Олександрівській лікарні, там є ще одне підготоване відділення. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву мера Києва Віталія Кличка в ефірі телеканалу ZIK.

"Можу вам повідомити офіційно, що в Олександрівській лікарні у нас є ще одне відділення, яке підготовано для інфікованих. Тобто одне заповнене, наступне готове. Зараз підготовано вже 1700 ліжок в місті Києві, якщо буде потрібно ми готові розгорнути до 7 тисяч ліжок в лікарнях нашого міста. Тому, якщо розповсюджується інформація, що все, місць більше нема, все, вже колапс медицини, це не відповідає дійсності", - сказав він.

Кличко додав, що наразі у Києві вистачає засобів захисту, ліків та апаратів штучної вентиляції легень. Також маски є в усіх аптеках "Фармації".

"І можу відповідально сказати, що місто Київ на сьогоднішній день забезпечено всіма засобами захисту, ліками, які потрібні. В місті Київ найбільша кількість апаратів штучної вентиляції легень, 400. На сьогоднішній день навіть у всіх аптеках "Фармації" є присутні маски, кожна людина може їх купити. В цьому напрямку ситуація в Києві більш-менш стабільна", - підкреслив він.

Мер Києва нагадав, що в столиці зафіксовано 1059 хворих на коронавірус, 217 з яких знаходяться в лікарнях.

"Але хочу зазначити, що цифри невтішні. На сьогоднішній день місті Київ зафіксовано 1059 осіб, які захворіли на коронавірус, з них тільки 217 знаходяться в лікарнях, інші лікуються на самоізоляції. Ще одна невтішна цифра: 104 особи з тих, хто захворіли, - це медики", - уточнив Кличко.

Як повідомляв APnews раніше, Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України визначив, що більшість громадян, у яких встановили шлях передачі коронавірусу, інфікувалися на території України.

Новини партнерів

Єрмака вимагають звільнити з посади глави ОП: е-петиція набрала необхідну кількість підписів
До 3%: В уряді анонсували запуск нової програми пільгових кредитів

Найпопулярніше за тиждень