Кличко пояснив свій заклик до введення в Україні тотального локдауну "міграцією COVID-19"

Кличко пояснив свій заклик до введення в Україні тотального локдауну "міграцією COVID-19"
Читать на русском

Мер Києва заявив, що його позиція підкріплена досвідом українських та іноземних інфекціоністів та епідеміологів.

Мер Києва Віталій Кличко пояснив, чому закликав Кабінет міністрів ввести в Україні загальнонаціональний локдаун і обмежити міжобласне сполучення.

Про це він розповів під час брифінгу, передає APnews.

Міський голова пояснив свій заклик невпинною "міграцією вірусу" від однієї області до іншої.

"Покращення ситуації в якомусь одному регіоні, не означає подолання вірусу загалом. Бо відбувається постійна міграція людей. А відповідно – і міграція вірусу. І ми будемо то виходити з червоної зони, то потім знову в неї потрапляти. Саме тому я і звернувся до уряду ухвалити рішення про загальнонаціональний локдаун. Треба виграти час, поки не розпочнеться масова вакцинація українців. Немає інших способів", - підкреслив Кличко.

Також мер столиці заявив, що його позиція підкріплена досвідом українських та іноземних інфекціоністів та епідеміологів, які наголошували, що методи зупинення поширення коронавірусу скрізь однакові і добре відомі - максимальне обмеження контактів.

"Ми можемо, звичайно, сподіватися, що фахівці помиляються. І завжди сподіваємося на кращий сценарій. Але в умовах постійної міграції населення регіонами країни, недотримання правил і в умовах відсутності масової вакцинації оптимістичного сценарію не буде. Так, рішення про локдаун непопулярне. Але в ситуації зі стрімким розповсюдженням вірусу треба усвідомити: ціна популізму може бути надто високою. Адже йдеться про те, щоб зберегти здоров'я і життя мільйонів людей", - наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, 9 квітня Кличко оголосив вимогу до уряду ввести повний локдаун в Україні і обмежити пересування між регіонами.

Згодом на цей заклик відреагував глава Кабміну Денис Шмигаль. Він запропонував меру Києва Віталію Кличку звернутися до президента за призначенням нового голови Київської міської державної адміністрації.

Новини партнерів

На Львівщині загорівся автобус з людьми, є постраждалий
На Харківщині авто з людьми перекинулося на ходу: 41-річний водій загинув на місці

Найпопулярніше за тиждень