Кличко попросив ліжка в відомчих лікарнях через наплив пацієнтів з COVID-19

Кличко попросив ліжка в відомчих лікарнях через наплив пацієнтів з COVID-19
Читать на русском

Віталій Кличко зазначив, що якщо не знизити число госпіталізацій, то медична система Києва не витримає

Мер Києва Віталій Кличко просить надати ліжка для пацієнтів з COVID-19 у відомчих лікарнях через великої кількості госпіталізації. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву міського голови.

За його словами, в комунальних лікарнях додають ліжка, але цього мало. У зв'язку з цим мер Києва звернувся до Кабінету міністрів, Міністерству охорони здоров'я і керівництву Академії медичних наук України.

"Більш 10 000 ліжок є в інших відомчих лікарнях і установах Академії медичних наук України. В академії нам зараз обіцяють 500 ліжок. Надали поки майже 100. Але цього мало! Сьогодні вага кожного ліжка - це людське життя! Тому я ще раз звертаюся і вимагаю від уряду, від МОЗ та керівництва Національної академії медичних наук: не нехтуйте киянами! Надайте доступ до лікування хворих коронавірусів киян у відомчих установах, які перебувають в столиці!", - заявив Кличко.

За його словами, в Києві за останні тижні зросла кількість госпіталізованих пацієнтів і зросла смертність. Щодоби вмирає 40-50 осіб і зростає число хворих у важкому стані і потребують кисневої підтримки.

При цьому він вказав, що зараз лікарні заповнені на 77%, але якщо не знизити число госпіталізацій, то медсистема не витримає.

Як раніше повідомляв APnews, катастрофічним рівнем зараження COVID-19 для України є 35-40 тисяч нових випадків на добу.

Новини партнерів

Японець Накатані підтвердив поєдинок з Ломаченком вогняним постером
Жодних порноколажів та погроз. Зеленський підписав "антиколекторський" закон

Найпопулярніше за тиждень