Кличко пообіцяв не підвищувати плату за проїзд у Києві до кінця опалювального сезону

Кличко пообіцяв не підвищувати плату за проїзд у Києві до кінця опалювального сезону
Читать на русском

Мер столиці підкреслив, що питання підвищення цін на проїзд у громадському транспорті поки що винесене лише на обговорення.

Мер Києва Віталій Кличко дав мешканцям столиці обіцянку, що до кінця опалювального сезону питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті не розглядатиметься. І пояснив, чому влада міста хотіла підвищити вартість проїзду вдвічі – до 20 гривень за поїздку.

Заяву Віталій Кличко опублікував у своєму Telegram-каналі, пише APnews.

За його словами, перед владою міста стоїть важкий вибір або збільшувати тарифи на комунальні платежі або ціну на проїзд у комунальному транспорті. Бо бюджет столиці не потягне фінансово підтримувати усі комунальні підприємства. Він зазначив, що Києву тоді не вистачить грошей на ремонт мостів, доріг та будівництво дитсадків та шкіл.

"Тобто ми поставлені перед вибором, або збільшувати цифри в платіжках за комуналку, або підвищувати плату за проїзд. Бо весь бюджет столиці ми не можемо пустити тільки на дотації. За які кошти тоді реалізовувати проекти, ремонтувати дороги, мости, будувати сади та школи? Оновлювати той же громадський транспорт?", - заявив Кличко.

Мер Києва наголосив, що питання підвищення цін на проїзд поки що тільки винесене на обговорення. Він пообіцяв, що переглядати ціни на проїзд не до кінця опалювального сезону.

"Це – проект. А не прийняте рішення! Як менеджер, я говорю про складну економічну ситуацію, в якій опинилося місто – через енергетичну кризу та постійні борги центральної влади перед містом", - повідомив Кличко.

Як відомо, у вівторок, 16 листопада, перший заступник голови КМДА Микола Поворозник заявив, що у Києві вирішили підвищити вартість проїзду у комунальному громадському транспорті вдвічі – до 20 гривень за одну поїздку.

Раніше APnews повідомляв, голова ДРС Олексій Кучера заявив, що підняття цін на проїзд у громадському транспорті Києва може бути скасовано. Він нагадав, що перед вирішенням питання підвищення вартості проїзду необхідно обов'язково отримати позицію ДРС.

Новини партнерів

Комітет Генасамблеї ООН затвердив проект посиленої резолюції щодо Криму
Білорусь припинить постачання електроенергії до України з 18 листопада

Найпопулярніше за тиждень