Кличко назвав "долю" тарифів на воду і опалення у Києві у 2021

Кличко назвав "долю" тарифів на воду і опалення у Києві у 2021
Читать на русском

При цьому, гаряча вода подорожчала на 16%, а опалення – на 19%.

Міський голова Києва Віталій Кличко запевняє, що тарифи на гарячу воду та опалення у столиці залишаться незмінними. Відповідне питання стає на "порядок денний" кожного опалювального сезону.

Про це мер заявив під час брифінгу, передає APnews.

Кличко зазначив, що вартість електроенергії та газу зростає – це, за його словами, є основними складовими для виробництва тепла та постачання гарячої води. Мер заявив, що це є причиною для перегляду тарифів у столиці.

"Київ має обґрунтовані та затвердженні розрахунки. Але цього опалювального сезону ціна послуг на опалення та гаряче водопостачання не зміниться! Мешканці багатоквартирних будинків сплачуватимуть за комунальні послуги за тарифами ще 2019 року", - наголосив очільник міста.

При цьому, варто нагадати, що тариф на послугу з постачання теплової енергії для населення встановлено на рівні 1 616,48 грн за 1 Гкал (з ПДВ), що на 19,2% більше, ніж тариф, який діяв до 1 січня (1 356,31 грн за 1 Гкал).

Водночас, тариф на гарячу воду для українців встановлено на рівні 99,79 грн за 1 кубометр (з ПДВ). Зростання цін склало 16,1% (з 85,97 грн 1 за кубометр).

Як повідомляв APnews, з 1 січня у Києві "злетіли" тарифи на опалення і гарячу воду.

Новини партнерів

Стаховський вперше за п'ять років пройшов в основну сітку Australian Open
Актрису Ребел Вілсон в Африці викрали чоловіки з автоматами

Найпопулярніше за тиждень