Кличко допустив подальше продовження локдауну в Києві - після 30 квітня

Кличко допустив подальше продовження локдауну в Києві - після 30 квітня
Читать на русском

За його словами, поки що говорити про поліпшення ситуації – зарано. 

Мер Києва Віталій Кличко не виключає, що у столиці може бути продовжено карантин і після 30 квітня. За його словами, все залежить від динаміки захворюваності.

Про це APnews пише з посиланням на його заяву на сьогоднішньому брифінгу.

"Рішення про послаблення суворих обмежень чи про подовження їхньої дії міська влада буде ухвалювати, зважаючи на динаміку захворюваності і заповненості ліжок у лікарнях столиці – у першу чергу, обладнаних подачею кисню", - наголосив Кличко.

За його словами, поки що говорити про поліпшення ситуації – зарано.

"Бо, як бачимо, не зменшується ні кількість нових випадків інфікування, ні кількість госпіталізованих у важкому стані. І збільшується кількість смертей. Також в лікарнях досі велика кількість тяжких хворих, які потребують кисневої підтримки", – сказав мер.

Він зазначив, що запровадження суворих обмежень дозволило дещо стабілізувати ситуацію. Але вона залишається складною.

"Саме тому ми подовжили дію карантину. І тепер багато чого залежить від самих киян. Від того, наскільки вони свідомі і дбають про своє здоров’я. Наскільки дотримуються простих, але таких важливих правил. На жаль, не всі це розуміють", - сказав він.

Кличко також пояснив, що рішення про послаблення обмежень буде ухвалювати комісія з надзвичайних ситуацій міста, до складу якої входять фахівці різних сфер. У тому числі, і медики – інфекціоністи та епідеміологи.

Нагадаємо, у Києві ввели локдаун з 5 квітня. Спочатку повідомлялось, що він продовжиться до 16 квітня, проте згодом його подовжили до 30 квітня.

APnews також писав, що в Києві посилять карантин на Великдень.

Новини партнерів

"Принцип взаємності ніхто не відміняв": Кремль різко відреагував на санкції США
У Миколаєві в спину розстріляли наркоторговця, - фото

Найпопулярніше за тиждень