Киянам, які записалися на щеплення від коронавіруса, масово відмовляють у вакцинації

Киянам, які записалися на щеплення від коронавіруса, масово відмовляють у вакцинації
Ексклюзив
Читать на русском

Стосується відмова тих людей, які записалися на щеплення в Києві в якості лідерів думок - для популяризації вакцинації

Киянам, які записалися на вакцинацію від коронавірусу як публічні особи, почали приходити повідомлення про відмову. Інформування надсилається у вигляді смс від Департаменту охорони здоров'я КМДА.

Про це в коментарі APnews розповіла Аліна Балабан, блогер та журналіст з Києва.

Так, у повідомленні вказано, що "надані персональні дані при заповненні форми для запису на щеплення – знищено".

"Я заповнила анкету на сайті КМДА ще в березні. Сьогодні прийшла відповідь, в якій без пояснення причин заявили, що дані, які я внесла при заповненні форми, знищені", - розповіла дівчина та показала скріншот.

У повідомленні йдеться, що рішення прийнято у зв’язку з прийняттям МОЗ України наказу від 16 квітня 2021 року №745. Проте не вказано, чому саме їй відмовили у вакцинації та чому видалили дані.

"В анкеті я вказувала повне ім'я та контактні дані. Також було питання, в чому полягає моя діяльність як публічного або громадського діяча. Сьогодні прийшла, як я розумію, відмова. Але я, якщо чесно, вже і забула, що записалася", - розповіла нам дівчина.

Киянам, які записалися на щеплення від коронавіруса, масово відмовляють у вакцинації

Те ж спіткало й продюсера Романа Недзельського, який написав про це у своєму Facebook.

"Коротка і сумна історія того, як я спробував щепитися і думав, що я якийсь там лідер думок та популяризатор вакцинації. Шах і мат", – написав Недзельський.

У коментарях люди також розповіли, що отримали сьогодні таке повідомлення. Що цікаво, його отримали навіть ті, хто вже щепився першою дозою вакцини від COVID-19 - з їх слів.

У Департаменті охорони здоров'я КМДА пояснили таке рішення тим, що 16 квітня Міністерство охорони здоров’я скасувало позачергову вакцинацію публічних осіб залишками доз вакцини.

Нагадаємо, ще в березні столична влада запустила анкету для публічних та громадських діячів, які хочуть отримати залишки доз вакцин від COVID-19 за наказом МОЗ. Запустили процес "задля популяризації вакцинації", проте тривав він відносно недовго і вже 16 квітня все скасували.

При цьому вакцинуватися залишками вакцини все ще можна - але вже не через анкету, а через свого сімейного лікаря, "Дію" або гарячу лінію МОЗ.

Киянам, які записалися на щеплення від коронавіруса, масово відмовляють у вакцинації
Читайте також:
Щеплення поза чергою. Як в Україні вакцинуватися від коронавіруса людям не з групи ризику

Новини партнерів

На Херсонщині дівчинку "затравили" до спроби суїциду: керівництво школи заявило, що вона сама винна
«УЗ» продовжила маршрут потягу «Чернівці-Львів» через обвал мосту на Львівщині

Найпопулярніше за тиждень