Кіркорову заборонили в'їзд до Литви на 5 років за висловлювання про Україну й гастролі в Криму

Кіркорову заборонили в'їзд до Литви на 5 років за висловлювання про Україну й гастролі в Криму
Читать на русском

В той же час Кіркорова немає в списку осіб, яким заборонений в'їзд в Україну

Литва заборонила співакові Філіпу Кіркорову в'їзд на територію республіки на п'ять років. Таке рішення уряд країни прийняв через його висловлювання про Україну.

Про це APnews пише з посиланням на рішення МВС Литви.

Повідомляється, що Кіркоров неодноразово заперечував територіальну цілісність і суверенітет України під час гастролей в Криму.

"Виконавців, які публічно виправдовують окупацію Криму, не можна терпіти в жодній демократичній державі. У нас однозначна позиція у питанні про таких суб'єктів", - прокоментувала рішення міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

Заборона на в'їзд виконавця в Литву вступила в силу 19 січня. Таке рішення МВС республіки прийняло у відповідь на звернення МЗС Литви з проханням про включення Філіпа Кіркорова, громадянина Росії і Болгарії, в національний список іноземців, яким заборонено в'їзд до Литовської Республіки.

Відзначимо, що в той же час Кіркорова немає в списку осіб, яким заборонений в'їзд в Україну. Принаймні, так нам в вересні 2020 року повідомили в СБУ у відповідь на запит.

Раніше APnews писав, що Кіркоров показав фото спекотної зустрічі з Полякової та назвав це "возз'єднанням України і Росії".

Новини партнерів

Трамп з сім'єю покинув Білий дім перед інавгурацією Джо Байдена
Аваков попросив екстрено виділити гроші на вакцинацію поліцейських від COVID-19

Найпопулярніше за тиждень