Кіпр спростить в'їзд для вакцинованих українців - крім тих, кого прищепили CoronaVac

Кіпр спростить в'їзд для вакцинованих українців - крім тих, кого прищепили CoronaVac
Читать на русском

Також можуть бути проблеми у людей, прищеплених препаратом Covishield.

Громадяни України, які отримали щеплення від коронавірусу, зможуть відвідувати Кіпр без обов'язкової самоізоляції і проходження лабораторного тесту. Однак це ослаблення торкнеться не всіх українців.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву посольства Кіпру в Україні.

Оновлені вимоги щодо в'їзду наберуть чинності 1 липня. Згідно з цими змінами, вакциновані пасажири, які мають сертифікат про вакцинацію, "звільняються від зобов'язань щодо лабораторного тесту і самоізоляції".

Однак для того, щоб потрапити на острів за спрощеною процедурою, потрібно виконати одну з умов:

  • мати дійсний сертифікат про вакцинацію, який виданий в Україні;
  • отримати щеплення однієї з вакцин, затверджених Європейським агентством з лікарських засобів, або вакциною Sputnik V, або Sinopharm (BBIBP COVID-19) і завершити схему вакцинації.

Оскільки EMA затвердила тільки вакцини від компаній Pfizer / BioNTech, AstraZeneca, Moderna і Janssen, ослаблення правил в'їзду не стосується тих людей, які отримали щеплення китайської вакциною CoronaVac.

Також остаточно невідома позиція щодо вакцини Covishield - індійського варіанту препарату AstraZeneca. Також варто відзначити, що нові правила в'їзду діють для всіх пасажирів, які прибувають на Кіпр з України незалежно від громадянства.

Раніше APnews повідомляв, що вакциновані індійською вакциною AstraZeneca не можуть потрапити в ЄС. Covishield зараз не має дозволу на продаж в Європі.

Новини партнерів

Шмигаль анонсував "безвіз" з Євросоюзом в 5 різних сферах
У Луцьку п'яний водій викрав фуру з 6000 кг овочів, - фото

Найпопулярніше за тиждень