Кінець епохи мафіозі: в Італії судять одразу 320 учасників клану Ндрангета, їх імена зачитували 3 години

Кінець епохи мафіозі: в Італії судять одразу 320 учасників клану Ндрангета, їх імена зачитували 3 години
Читать на русском

Клан Ндрангета вважається найвпливовішою мафіозним угрупуванням Італії, затьмарюючи відомих сицилійських Коза Ностра

13 січня почався масштабний судовий процес над італійським мафіозним кланом Ндрангета (Ndrangheta), який базується в Калабрії на південному заході Італії. 320 підозрюваним було висунуто ряд звинувачень, включаючи вбивства, крадіжки, вимагання та незаконний обіг наркотиків.

Про це повідомляє APnews з посиланням Reuters.

Судовий процес проходить за всіма правилами пандемії в Калабрійському місті Ламенція-Терме. Обвинувачених розмістили в камерах, які огороджені столами від сотень адвокатів, прокурорів, журналістів і присяжних.

Більшість підсудних це “білі комірці” Італії: юристи, бухгалтери, бізнесмени, місцеві політики та поліцейські, яких звинувачують в допомозі поширення і зміцнення кримінальної імперії в Італії.

Головний прокурор Нікола Граттер розповів, що місцеві жителі висловили численну подяку за початок цього судового процесу:

"За останні 2 роки в прокуратуру надійшло безліч судових позовів з боку місцевих жителів, підприємців та жертв мафії, які протягом багатьох років жили в страху".

Всього на слухання викличуть понад 900 свідків, а в якості одних з доказів використовують 24000 тисячі конфіденційних розмов, які доведуть незліченні злочини. Судовий процес триватиме близько року, а суд буде засідати по 6 днів на тиждень.

Додатково ще 92 підозрюваних вибрали прискорене судовий розгляд у справах мафії, слухання яких почнуться в кінці січня 2021 року. Ще одна група мафіозі, що входить до калабрійського клану, постануть перед судом в лютому у справі про 5 вбивств, включаючи вбивство кілера мафії через його нетрадиційну сексуальну орієнтацію.

В останній раз Італія масово судила сотні ймовірних мафіозі в 1986 році в Палермо. Ця справа стала поворотним моментом в боротьбі сицілійським кланом Коза Ностра, що значно послабила їх.

Поки що Калабрійський процес зосереджений в першу чергу тільки на одній групі - клані Манкузо з провінції Вібо-Валентія.

"Ми тільки на початку нашої боротьби. Італійці вірять в нас, тому ми не можемо їх підвести", - підсумував Граттер.

Раніше APnews повідомляв, в США вперше за 67 років стратили жінку. Вона звинувачувалася в убивстві дівчини та крадіжку дитини з утроби.

Новини партнерів

Зеленський дозволив чиновникам працювати після 65 років
Після відпочинку в Дубаї: Тупицький заявив, що йому готують "шоу з повісткою" в аеропорту

Найпопулярніше за тиждень