Кількість загиблих в результаті лісових пожеж в Луганській області зросла

Кількість загиблих в результаті лісових пожеж в Луганській області зросла
Читать на русском

Вже відомо про 5 загиблих

В результаті лісових пожеж, що наразі гасять рятувальники у Луганській області, загинуло вже 5 осіб. Ще 9 - постраждали. Вогнем знищено близько 80 дачних будинків садового кооперативу "Вовча яма" та 30 житлових будинків у с. Смолянинове. Про це APnews повідомляє з посиланням на ДСНС України.

Інформація, яку надали у прес-службі, актуальна станом на 19:20. До гасіння залучено 361 чоловік та 85 одиниць техніки. Додатково слідують від ДСНС 37 автоцистерн та 220 чоловік з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

За словами міністра МВС ​Арсена Авакова, до ліквідації пожежі на Луганщини залучено понад 1000 працівників та авіація. Загальна площа займання склала 120 га., вогнем пошкоджено приблизно 60 га.

Президент України Володимир Зеленський вже провів координаційну нараду за участі Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Організовано роботу цілодобового оперативного штабу.

«З 13:00 понад 1000 рятувальників, поліцейських та гвардійців Луганщини та приданих сил з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей залучені до гасіння пожежі. Щойно з Краматорська вилетіло 2 пожежні літаки ДСНС України. Працює оперативний штаб. Ситуація контрольована. Робимо усе, аби зберегти життя людей», - зазначив Арсен Аваков.

За його словами, поліцейські надають допомогу постраждалим, евакуюють людей із прилеглих сіл, проводять наземний моніторинг.

Нагадаємо, APnews писав, що дві години тому було відомо про одного загиблого в результаті пожеж на Луганщині. Самі пожежі почалися у регіоні 6 липня.

Новини партнерів

Киянину загрожує до 12 років в'язниці за 44 епізоду поширення порно та розтління дітей
Зеленський зізнався, що порушив антикорупційне законодавство

Найпопулярніше за тиждень