Кілька російських чиновників отримали дискваліфікацію через допінг

Кілька російських чиновників отримали дискваліфікацію через допінг
Читать на русском

Головний фігурант проведе чотири роки поза спортом.

П'ять російських спортивних чиновників отримали дискваліфікацію за підсумками розгляду справи стрибуна у висоту Данила Лисенко. Про це APnews повідомляє з посиланням на офіційний сайт Athletics Integrity Unit.

Ключовим фігурантом справи виявився колишній глава Всеросійської федерації легкої атлетики Дмитро Шляхтин. Його визнали винним у фальсифікації документів, співучасті і нездатності повідомити про порушення антидопінгових правил, а також відмову співпрацювати зі слідством, проведеним AIU.

Крім Шляхтина винними в зазначених проступках визнали ще чотирьох чиновників. Мова про колишнього виконавчого директора ВФЛА Олександра Паркіна, екс-начальника відділу спортивних програм ВФЛА Олену Орлову, колишнього антидопінгового координатора організації Олену Іконникову, а також члена правління ВФЛА, голову Федерації легкої атлетики Московської області Артура Карамяна.

Всім цим чиновникам на чотири роки заборонили займатися спортивною діяльністю. Дискваліфікація звітує з 21 листопада 2019-го року.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що саме Росія посіла перше місце за кількістю порушень допінгових правил за 2018-й рік. Друге місце в цьому сумнівному рейтингу зайняла Італія.

Новини партнерів

У Мінсоцполітики розповіли, коли в 2021 році підвищать пенсію
На Кіровоградщині злочинці вбили 72-річну бабусю: їм загрожує 15 років

Найпопулярніше за тиждень