Київводоканал "відмив" гроші на тендері в 150000000 грн, - ДБР

Київводоканал "відмив" гроші на тендері в 150000000 грн, - ДБР
Читать на русском

За скоєний злочин чиновники КП можуть позбутися волі на строк до 6 років.

Чиновники Київводоканалу підозрюється у відмиванні коштів при будівництві Бортницької станції аерації в Києві. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу ДБР.

За даними слідства, посадові особи КП завищили вартість проведених робіт і куплених матеріалів на загальну суму понад 150 млн грн. Зараз вивчається можливість виведення цих коштів через підконтрольні організації за сприяння посадових осіб податкової.

Крім того, встановлено, що «Київводоканал» у 2020 році після проведення двох тендерів на реконструкцію ділянки Сирецького самопливного каналізаційного колектора використовував залізобетонні труби, вартість і технічні показники яких були значно нижче, ніж заявлені в тендерній документації.

Наразі відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше APnews повідомляв, Київавтодор та Київрада привласнили 110000000 грн, - СБУ.

Новини партнерів

Зеленський призначив своїм радником спічрайтера і сценариста серіалу "Слуга народу"
Новий спікер Зеленського заявив, що не читатиме книгу Мендель, але "реакції ОП можуть бути"

Найпопулярніше за тиждень