Київський суд пояснив, чому виправдав жорстокого догхантера Святогора

Київський суд пояснив, чому виправдав жорстокого догхантера Святогора
Читать на русском

Святогора в рамках даної кримінальної справи не звинувачували ні в убивстві тварин, ні в жорстокому поводженні з ними.

Шевченківський райсуд Києва виправдав скандального догхантера Олексія Святогора через те, що сторона звинувачення не змогла довести його провину. Про це APnews пише з посиланням на прес-службу суду.

Так, Святогору висунули звинувачення за виготовлення відеопродукції з пропагандою культу насильства і жорстокості щодо тварин (ч. 2 і 3 ст. 300 Кримінального кодексу України).

"В ході судового розгляду на основі представлених доказів судом встановлено, що Святогор, беручи участь в радіоефірах і в студіях телеканалів - у всіх своїх публічних висловлюваннях пропагував фізичне знищення бездомних тварин", - розповіли в суді.

У суді зазначили, що самі по собі такі висловлювання на ТБ та радіо не представляють ні об'єктивної, ні суб'єктивної сторони інкримінованих йому злочинів.

"Святогор, крім безпосередньої участі у теле - і радіопередачах... будь-яких дій, пов'язаних з виготовленням відеопродукції згаданих передач, не здійснював. Тобто, він безпосередньо не фіксував технічними засобами відповідні аудіо - та відеозаписи, не монтував їх, не записував на будь-які носії інформації не поширював їх", - пояснили в суді.

При цьому суд зазначив, що Святогора не звинувачували в рамках даної кримінальної справи в убивстві тварин, ні в жорстокому поводженні з ними.

Нагадаємо, що про затримання "догхантера" Олексія Святогора стало відомо в червні 2018 року. До цього він перебував у розшуку. А 18 січня 2020 року Шевченківський районний суд міста Києва виправдав Святогора, який закликав до розправи над бездомними тваринами.

Як повідомляв APnews раніше, у Києві поліція cхопила жорстокого шкуродера, який забив цуценя ногами та кинув на лютий мороз.

Новини партнерів

Кабмін хоче перевіряти іноземних інвесторів на загрозу нацбезпеці України
В Україні створять пантеон національних героїв

Найпопулярніше за тиждень