Київські підлітки, які знущалися над паралізованою бабусею, можуть сісти за ґрати: відкрито кримінальне провадження

Київські підлітки, які знущалися над паралізованою бабусею, можуть сісти за ґрати: відкрито кримінальне провадження
Читать на русском

Правоохоронці розслідують домашнє насильство.

Напередодні українців шокувало відео, як підлітки з Києва сміються над паралізованою старенькою, спрямовуючи на неї предмет, схожий на пістолет. За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження. Хлопцям, які записали свої звірячі "розваги" на відео, загрожує кілька років за ґратами.

Про це повідомляє APnews з посиланням на пресслужбу поліції Києва. Поліцейські зареєстрували цю подію як домашнє насильство та розпочали встановлення осіб порушників.

Поки їм відома особа одного винуватця, ним виявився 18-річний киянин. Поліцейські наразі встановлюють особу іншого кривдника. Продовжується досудове розслідування.

"Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство. Санкція статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, арешт строком до шести місяців до п'яти років, обмеження волі чи до двох років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні поліції.

Раніше APnews повідомляв, у Києві підлітки натовпом знущалися з бабусі, яка лежала, спрямовуючи пістолет їй у голову і знімаючи попутно "сторіс" для Instagram. Судячи з очей старенької, вона не зовсім розуміла, що відбувається, але щось сказати чи зробити була не в змозі.

Після того, як у мережі та у ЗМІ поширилося відео, як підлітки з Києва цинічно знущаються та "приколюються" над паралізованою бабусею, один із винуватців вирішив публічно вибачитися.

Новини партнерів

Постачальникам заборонено відключати світло і тепло українцям до кінця опалювального сезону – Шмигаль
МЗС: на курорті в Єгипті отруїлося близько півсотні людей - серед них 11 українців

Найпопулярніше за тиждень