Києву не підкоряємося: на ринку "Столичний" пояснили, чому продовжують працювати в розпал епідемії

Києву не підкоряємося: на ринку "Столичний" пояснили, чому продовжують працювати в розпал епідемії
Ексклюзив
Читать на русском

На ринку всіх зобов'язали носити маски, в тому числі і покупців, а продавцям ще роздали рукавички

Ринок "Столичний" працює, тому що знаходиться територіально не в Києві, а в Київській області, тому рішення КМДА на нього не поширюються. Про це в ексклюзивному коментарі APnews повідомив перший заступник генерального директора ринку "Столичний" Віталій Саркісян.

За його словами, адміністрація зобов'язала всіх, хто знаходиться на ринку, носити маски, а продавцям ще роздали й рукавички.

"Ми роздали всім нашим торговим точкам маски та рукавички та зобов'язали всіх продавців працювати тільки так. Ми вжили заходів щодо посилення контролю за продукцією: вся м'ясна і рибна продукція була додатково захищена, щоб не було контакту з нею. При цьому продукція, яка може бути упакована в тару, то вона запакована", - зазначив Саркісян.

Крім того, заступник гендиректора повідомив, що на ринку проводять температурний скринінг.

"Ми ввели замір температури. Всі, хто в'їжджає, зобов'язаний його пройти. Потік покупців, які приходять пішки, становить приблизно 3%, а решта - на авто. Якщо у людини зафіксують підвищену температуру, то ми можемо його завернути та заблокувати заїзд. Найближчими днями плануємо міряти температуру й у піших покупців. Два рази на тиждень дезінфекція території ринку ", - пояснив Саркісян.

Водночас, він зізнався, що вони не можуть заборонити людям купувати товари в роздріб.

"Гуртова торгівля відбувається з 4:00 - 5:00 ранку, коли приїжджають на рампи фури, відбувається завантаження і вивантаження товару. Якщо людина прийшла купити ящик помідорів, то це гурт або роздріб? Чи можемо ми заборонити людям купувати в роздріб кілограм? Напевно, можемо... Якщо хтось купує кілограм огірків, то юридично покарати (продавці, - ред.) не маємо право", - підсумував представник адміністрації ринку.

Як раніше повідомляв APnews, один з найбільших ринків Києва продовжує працювати попри заборону, введену через карантин.

Новини партнерів

У першому місті Китаю заборонили їсти котів і собак
Зеленський анонсував проведення перевірок в лікарнях

Найпопулярніше за тиждень