Хотіли провчити: Павловський назвав замовників нападу на Гандзюк

Хотіли провчити: Павловський назвав замовників нападу на Гандзюк
Читать на русском

Ігор Павловський заявив, що йому та іншим свідкам неодноразово погрожували

Ігор Павловський дав викривальні свідчення у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомляє APnews з посиланням на УНІАН.

В ході допиту Павловський підтвердив причетність голови Херсонської облради Владислава Мангера і його пособника Олексія Левіна до злочину. За його словами, він чув розмову з Левіним, в ході якого він, кажучи про Гандзюк, заявив, що її треба "провчити", тому що "багато гавкала на Миколайовича (Мангера - ред.)".

Павловський зазначив, що про напад на Гандзюк він дізнався 31 липня 2018 року, коли був на відпочинку, 3 або 4 серпня в приймальню нардепа від БПП Миколи Паламарчука, де він працював, забіг "схвильований Левін" і "запитав, чи є у нас адвокат. Ми запитали, що сталося. Він відповів: "Затримали торбині (співорганізатор нападу на Гандзюк Сергій Торбін, - ред.)". Ми запитали, чому потрібен адвокат. "Вони облили кислотою Гандзюк", - відповів Левін. Я запитав: "Навіщо?". Левін відповів, що "ми з Миколайовичу замовили Катерину Гандзюк". При цьому Левін попросив нікому це не розповідати. 17 серпня Павловський бачив, як Левін дав грошей Торбіну, який розподілив їх між виконавцями.

Павловський заявив, що раніше про це не говорив, тому що йому погрожували та аналогічні погрози надходили Щербиніну і Пилипенко. Крім того, він стверджує, що Левін пропонував 20000 євро за мовчання.

У свою чергу адвокати Левіна і Мангера вважають, що Павловський дав неправдиві свідчення під тиском прокуратури.

Як раніше повідомляв APnews, Ігор Павловський, який підозрюється в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, визнав свою провину.

Новини партнерів

В США священик влаштував секс-ігрища з двома домінатрікс на вівтарі
Суд заарештував начальника Служби автодоріг Вінницької області, який намагався "купити" главу ОДА

Найпопулярніше за тиждень