Хорватія відкличе війська з НАТО у разі конфлікту Росії та України

Хорватія відкличе війська з НАТО у разі конфлікту Росії та України
Читать на русском

У разі вторгнення РФ на територію України Хорватія виведе війська з НАТО

Президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що якщо раптом виникне воєнний конфлікт між Росією та Україною, Хорватія виведе своїх військових зі складу сил НАТО у регіоні. Про це повідомляє Gamingdeput, передає APnews.

«Дивлюсь повідомлення, згідно з якими НАТО – не окрема держава, не США – посилює присутність, відправляє розвідувальні суди. Ми з цим не маємо нічого спільного і не матимемо, це я вам гарантую», — прокоментував він.

Раніше APnews писав, що НАТО збільшує військову присутність у Східній Європі через загрозу вторгнення РФ в Україну.

Зазначається, що останніми днями ряд союзників Альянсу зробили оголошення про поточне або майбутнє розгортання. Зокрема:

  • Данія відправляє фрегат у Балтійське море і збирається направити до Литви чотири винищувачі F-16 для підтримки давньої місії НАТО з патрулювання повітряного простору в регіоні;
  • Іспанія відправляє кораблі для приєднання до військово-морських сил НАТО та розглядає можливість відправлення винищувачів до Болгарії;
  • Франція висловила готовність ввести до Румунії війська під командуванням НАТО;
  • Нідерланди з квітня направлять до Болгарії два винищувачі F-35 для підтримки діяльності НАТО з патрулювання повітряного простору в регіоні, а також приготують один корабель та наземні підрозділи для сил реагування НАТО.
Читайте також:

Новини партнерів

У Житомирській області жінка, надихнувшись телебаченням, грабувала магазини, погрожуючи продавцям струмом
"Всі на Верховну Раду!": ФОПи поставили ультиматум парламенту і погрожують не розходитися

Найпопулярніше за тиждень