Хомчак назвав чисельність російського контингенту в Криму і на Донбасі

Хомчак назвав чисельність російського контингенту в Криму і на Донбасі
Читать на русском

Головнокомандувач ЗСУ також наголосив, що на території Ростовської області утримуються до 12 батальйонних тактичних груп з терміном готовності 1-2 доби.

На території тимчасово окупованого Кримського півострова перебуває близько 32 700 військовослужбовців ЗС РФ. Що стосується територій Донецької та Луганської областей, то тут їх чисельність нараховує 28 000 осіб, які діють за підтримки російських регулярних військ.

Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді України, передає APnews.

"З 2014 року, за час окупації півострова Крим Росією, здійснено нарощування міжвидового об’єднання військ ЗС РФ, яке на теперішній час становить близько 32 700 військовослужбовців. Всередині березня цього року на полігоні Опук відпрацьовано заходи польової підготовки з питань висадки повітряного та морського десантів двома батальонами тактичної групи за підтримки артилерійської тактичної групи зі складу 7-ї десантно-штурмової дивізії", - наголосив Хомчак.

За його словами, після закінчення навчань зазначені підрозділи були залишені в районі полігону.

При цьому, було відмічено нарощування угрупування за рахунок переміщення ще 5 батальйонних технічних груп, заявив Головнокомандувач.

"На тимчасово окупованих територіях України у Донецькій та Луганській областях розгорнуто угрупування російський окупаційних військ противника 1-го і 2-го АК у складі 14 бойових бригад-полків та підрозділів забезпечення чисельністю близько 28 тис. осіб, які діють за підтримко Російських регулярних військ, на командних посадах у яких перебувають кадрові офіцери ЗС РФ", - підкреслив Хомчак.

Крім того, зазначається, що для підготовки фахівців розвідувальних спецпідрозділів, на тимчасово окупованій території України у Донецькій і Луганській областях перебуває апарат військових радників та інструкторів ЗС РФ чисельністю понад 2 тис. осіб.

Також Хомчак наголосив, що на території Ростовської області утримуються до 12 батальйонних тактичних груп з терміном готовності 1-2 доби, що забезпечує мінімально необхідний комплекс заходів негайного реагування на можливі військові дії з боку України.

Як повідомляв APnews, Хомчак розповів подробиці загибелі 4 бійців ВСУ на Донбасі.

Новини партнерів

У США жінка 20 днів блукала в каналізаційному лабіринті та дивом вижила завдяки пляшці елю
Директор одного з заводів "Укроборонпрому" здавав службові приміщення для розваг

Найпопулярніше за тиждень