Керівник ОП Єрмак анонсував створення в Україні Консультативної ради з ОРДЛО

Андрій Єрмак
Читать на русском

Андрій Єрмак зазначив, що ця платформа дозволить українцям з ОРДЛО брати участь у вирішенні питань врегулювання.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив створення Консультативної ради з представниками окупованого Донбасу в рамках контактної групи в Мінську. Про це він повідомив під час брифінгу у п’ятницю, 13 березня.

Він зазначив, що на останній зустрічі в Мінську учасники тристоронньої групи заявили про необхідність створення Консультативної ради як дорадчого органу.

"У складі політичної підгрупи заявили про необхідність створення цієї Ради, як дорадчого органу, який може розглядати питання в пакетах мінських домовленостей, які можуть бути використані в роботі політичної підгрупи. Хочу заявити, що ніяких кроків, які б сьогодні створювали правове поле для представників ОРДЛО і їх визнання не існує. Жодних прямих переговорів", - додав керівник ОП.

За його словами, дана платформа дозволить українцям з ОРДЛО брати безпосередню участь у обговоренні та вирішенні питань врегулювання.

Єрмак зауважив, що рішення про створення Консультативної ради якщо і буде ухвалене, то на наступній зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Варто наголосити, що у п'ятницю, 13 березня, в ЗМІ з'явилася інформація про те, що контактна група домовилася сформувати Консультативну раду за участю представників України, ОРДЛО і сторін-гарантів мирного врегулювання.

Як повідомляв APNews, зустріч радників лідерів "нормандської четвірки" перенесли через коронавірус.

Новини партнерів

Данілов підтвердив випадки зараження коронавірусом в ОРДЛО
МОЗ може закрити один населений пункт через коронавірус

Найпопулярніше за тиждень