Катастрофа МН17: Нідерланди не будуть карати Україну за незакритий авіапростір

Катастрофа МН17: Нідерланди не будуть карати Україну за незакритий авіапростір
Читать на русском

Нідерланди хотіли дізнатися, чому повітряний простір над зоною конфлікту не було повністю закрито.

Нідерланди не будуть притягувати Україну до відповідальності через незакритий авіапростір під час катастрофи МН17. Розслідування встановило, що українська сторона не знала про загрозу цивільній авіації, коли в липні 2014 року над Донбасом був збитий Boeing 777.

Про це APnews пише з посиланням на нідерландське видання NU.

Глава МЗС Нідерландів Стеф Блок заявив, що доказів, щоб Україну визнати юридично відповідальною за неповне закриття повітряного простору, недостатньо.

Зазначається, що нижня палата парламенту країни наполягала на рослідуванні, щоб краще зрозуміти роль України у цій катастрофі. Водночас, депутати хотіли дізнатись, чому повітряний простір над зоною конфлікту не був повністю закритий.

"Було виявлено недостатньо доказів, які б свідчили про те, що українська влада на той час, відповідальна за безпеку цивільної авіації на сході України, усвідомлювала загрозу для цивільної авіації за винятком тої частини авіапростору, яка вже була закрита", - йдеться у звіті Фонду з безпеки польотів.

Також міністр зазначив, що російські органи цивільної авіації, які відповідали за вже закритий повітряний простір, прилеглий до зони бойових дій на сході України, також не бачили загрози для цивільної авіації, зазначив міністр.

Нагадаємо, що Літак Boeing 777, який виконував рейт МН17, було збито 17 липня 2014 року біля Донецька. Міжнародне розслідування встановило, що літак збито зенітним ракетним комплексом «Бук» російського виробництва. У 2018 році влада Австралії та Нідерландів офіційно звинуватили Росію в катастрофі літака, на борту якого перебували 298 осіб

Редакція APnews у чергову річницю трагедії підготувала п'ять питань про одну з найбільших катастроф в історії України.

Новини партнерів

У Запоріжжі попрощалися з молодою лікаркою, яка загинула під час пожежі у інфекційній лікарні
У французькому Бордо стався вибух, після чого обвалився будинок - є постраждалі. Фото

Найпопулярніше за тиждень