Карантин вихідного дня доб'є тих, хто пережив весну - ресторатори

Карантин вихідного дня доб'є тих, хто пережив весну - ресторатори
Ексклюзив
Читать на русском

Жінка зазначила, що влада замість того, щоб дійсно допомагати, лише влаштовує перевірки і штрафує

Ресторатори в порівнянні з минулим роком вже втратили близько половини виторгу. Про це в коментарі APnews розповіла бухгалтер одного з ресторанів Тетяна, яка прийшла на мітинг проти карантину вихідного дня під Кабінетом міністрів.

"Я думаю, що карантин вихідного дня не розв'язуває проблему. Для бізнесу це створює додаткові перешкод, зниження торгової виторгу, а ми ще не пережили повністю першу хвилю, не розрахувалися з боргами, які були", - зазначила жінка.

При цьому вона вказала, що карантин вихідного дня доб'є тих, хто пережив весняний локдаун.

"Хтось із рестораторів звільнить частину людей, хтось можливо переведе на скорочений робочий день або на півставки. Зараз в порівнянні з минулим роком ми втратили вже близько 50% виторгу і якщо ми ще не будемо мати виторгу в ці нещасні два дні, то ті, хто пережив в попередній карантин, отримає сильний удар і потрібно буде виживати ", - пояснила учасниця мітингу.

За її словами, влада тільки удає, що допомагає, але насправді тільки створює ще більше проблем.

"Я думаю, що влада буде удавати, що допомагає підприємцям. Ось ці антиковідні закони начебто і допомагають, але це вибірково. Крім того, якщо я хочу отримати компенсацію, то я повинна пройти дев'ять кіл пекла і якщо мені її все-таки дадуть, то слідом прийде перевірка, яка буде перевіряти до тих пір, поки щось не знайдуть. В результаті ти просто не будеш користуватися цією компенсацією, тому що у тебе буде сидіти перевірка і ти зовсім не будеш працювати, точніше будеш працювати на штрафи", - підсумувала Тетяна.

Як раніше повідомляв APnews, представники малого та середнього бізнесу вийшли на протест під будівлею Кабінету міністрів.

Новини партнерів

Помер восьмиразовий чемпіон НБА Том Хайнсон
У МОЗ назвали симптоми легкої форми коронавірусу

Найпопулярніше за тиждень