Карантин в Україні можуть знову посилити, - Степанов

Карантин в Україні можуть знову посилити, - Степанов
Читать на русском

Степанов підкреслив, що багато людей на вулиці вирішили, що карантину і загрози COVID-19 вже нема, проте дані по захворюваності кажуть про інше

Міністерство охорони здоров’я запропонує посилити карантинні обмеження в Україні у зв'язку зі зростанням кількості нових випадків захворювання на коронавірус та антирекорд, який було встановлено протягом останньої доби, 10 червня. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву голови МОЗ Максима Степанова.

"Такого антирекорду в нас ще не було. Навіть у самі важкі часи - у квітні, коли в нас була напружена ситуація… У нас ніколи не було 689 осіб, які б захворіли за один день Уже протягом тижня ми спостерігаємо підвищену кількість зареєстрованих випадків коронавірусної хвороби. Вже протягом тижня я як міністр охорони здоров’я прошу вас дотримуватися тих правил безпеки, тих рекомендацій, які у нас є", - сказав він.

Степанов підкреслив, що багато людей на вулиці вирішили, що карантину і загрози COVID-19 вже нема, проте дані по захворюваності кажуть про інше.

"Уже було звернення президента, що в нас не скасований карантин, що загроза нікуди не поділася. Але подивіться на вулиці й навколо: ми всі вийшли з карантину, ми всі вирішили, що його вже не існує, що такої загрози як COVID-19 немає. Подивіться на цифри, які ми фіксуємо кожного дня. Не тільки на цифри захворілих – подивіться на кількість летальних випадків: вчора 23 людини, сьогодні 21 людина. Це ж не просто цифри – це конкретні люди, які померли від такого ворога, як COVID-19", - зазначив міністр охорони здоров'я.

Він уточнив, що етапи послаблення карантину були прораховані з урахуванням заходів безпеки, проте люди повинні дотримуватись обмежень.

У нас відбувається пом’якшення карантину. Коли ми йшли на це, ми, в тому числі, слухали вас, розуміли, що ви всі втомилися. Але вони (етапи послаблення) були чітко прораховані з урахуванням тих заходів безпеки, які повинні бути. Чомусь усі вирішили, що їх можна вже не дотримуватися повністю… При дотриманні цих заходів кількість випадків і взагалі можливість інфікування COVID-19 буде знижуватися. І так повинно відбуватися. Але коли ми їх не дотримуємося, ми бачимо ті цифри, які є. Я не знімаю з себе відповідальність, але мені здається, що ви теж повинні хоч трішечки почати відповідати за своє здоров’я, за своє життя, за здоров’я своїх близьких. Звичайно, у ситуації, коли в нас є таке підвищення кількості (нових хворих), ми будемо пропонувати проведення певних заходів – заради вашого здоров’я і життя", - уточнив Степанов.

Як повідомляв APnews раніше, cтаном на ранок четверга, 11 червня, в Україні зареєстрували 689 нових випадків захворювання на коронавірус COVID-19.

Новини партнерів

Реформи в обмін на "лайки". Зеленський назвав справжню причину відставки уряду Гончарука
Зеленський зізнався, чому не повірив Порошенку, коли той "пропонував допомогу"

Найпопулярніше за тиждень