"Кандидату у президенти" загрожує в'язниця за образи євреїв та вандалізм над Ханукією - поліція

"Кандидату у президенти" загрожує в'язниця за образи євреїв та вандалізм над Ханукією - поліція
Читать на русском

Інцидент стався ще 2020 року

Чоловік, який повалив єврейську Ханукію на столичному Подолі, постане перед судом. Йому загрожує штраф чи позбавлення волі до трьох років.

Про це APnews пише з посиланням на поліцію Києва.

Подія сталась ще в квітні 2020 року. Встановлено, що символ святкування Хануки на Контрактовій площі повалив 37-річний чоловік.

Зазначимо, що мова йде про відхиленого кандидата в президенти України Андрія Рачка. Він тоді не лише повалив Ханукію, а й записав відео, в якому він "наочно демонструє" як, на його думку, потрібно вести боротьбу з "чужинцями".

У поліції розповіли, що провели низку експертиз, у тому числі лінгвістичну, за результатами якої висловлювання фігуранта були визнані такими, що містять у собі ознаки розпалювання національної ворожнечі та ненависті до представників єврейської національності, а також образи їх почуттів на підставі релігійних переконань.

Як з’ясувалось, він вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Наразі йому оголосили про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України - порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності та релігійних переконань. Матеріали передали до суду. Фігуранту загрожує до трьох років позбавлення волі.

Зазначимо, що у 2019 році Андрій Рачок подавався до кандидатів у президенти України, проте його кандидатуру було відхилено.

Новини партнерів

Лещенко осоромився у прямому ефірі - не зміг відповісти на просте питання про роботу "Укрзалізниці". Відео
ФСБ Росії звинуватила в організації хвилі псевдомінувань українського студента

Найпопулярніше за тиждень