Канадська бійня. Стоматолог в поліцейській формі влаштував наймасовіше вбивство в історії країни

Канадська бійня. Стоматолог в поліцейській формі влаштував наймасовіше вбивство в історії країни
Читать на русском

Чоловік у поліцейській формі їздив по регіону, підпалюючи будинки і розстрілюючи людей

У провінції Нова Шотландія сталося масове вбивство. Чоловік у поліцейській формі їздив по регіону, підпалюючи будинки і розстрілюючи людей. Про це APnews повідомляє з посиланням на Twitter місцевої поліції.

Повідомляється, що напад скоїв 51-річний Габріель Вортман. Спочатку він розстріляв людей в невеликому місті Портапік ввечері 18 квітня. Потім він почав їздити між містами Нової Шотландії, здійснюючи вбивства.

Уортман здійснював вбивства в формі канадської кінної поліції і пересувався на автомобілі Chevy Tracker, що нагадує поліцейську машину.

У поліції зазначили, що нападник не працює поліцейським.

Під час стрілянини загинула 23-річна жінка-поліцейський Хайді Стівенсон, а один з офіцерів отримав поранення.

Спочатку поліція повідомила, що затримала Уортман на заправці в Енфілді, але потім повідомила, що він мертвий. Мотиви злочинця поки невідомі.

Місцеві ЗМІ з'ясували, що Габріель Вортман вказаний як стоматолог в районі Галіфакса на веб-сайті Товариства стоматологів Нової Шотландії. Він має свою стоматологічну клініку, а також, відповідно до звітів про нерухомість в Новій Шотландії, володіє трьома об'єктами нерухомості у місті Портапік.

На даний момент слідство триває. Мотиви вбивці встановлюються. Відзначимо, що це наймасовіше вбивство в історії Канади. До цього найбільшим було вбивство 14 жінок, яке скоїв 25-річний Марк Лепін в провінції Квебек в 1989 році в Політехнічному університеті Монреаля. Після вбивств нападник наклав на себе руки. Після цього випадку влада Канади переглянула закони про зброю, і масові вбивства там стали рідкістю.

Раніше APnews повідомляв, що у Миколаєві невідомі намагались застрелити бізнесмена.

Новини партнерів

Пекельне пекло: мешканка Дніпра показала, в яких умовах лікують хворих коронавірусом. Відео
У соцмережах не з’являється, на зв’язок не виходить: у ОАЕ пропав зірковий футболіст "Андерлехта"

Найпопулярніше за тиждень