Кабмін затвердив введення електронного квитка на транспорт в Україні

Кабмін затвердив введення електронного квитка на транспорт в Україні
Читать на русском

В Україні зараз діє норма 1969 року щодо форми квитків та інших проїзних документів.

В Україні введуть електронний квиток, який діятиме на автомобільному та міському електричному транспорті. Відповідний документ затвердив Кабмін, його буде направлено до Верховної Ради.

Рішення було схвалено на засіданні уряду 23 червня, передає APnews.

Законопроект передбачає внесення змін до частини другої статті 910 Цивільного кодексу України з метою визначення електронного квитка, на ряду з паперовим квитком, підставою для укладення договору перевезення пасажира та багажу.

Згідно з текстом документу, "електронний квиток - електронний проїзний документ, інформація в якому зафіксована… у вигляді електронних даних, включаючи обов'язкові реквізити та відомості, який після реєстрації в автоматизованій системі обліку оплати проїзду дає право пасажиру на одержання послуг з перевезення пасажира та багажу".

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що в Україні діє норма 1969 року щодо форми квитків та інших проїзних документів, порядку продажу і користування ними.

Електронний квиток, будучи електронним документом, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних не має та не може мати встановленої форми, а сама інформація може бути лише візуалізованою, зазначають автори законопроекту.

"Описана проблема потребує свого вирішення шляхом внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті", - зазначається у документі.

Як повідомляв APnews, у Кабміні розповіли, де в Україні з'явиться перший е-квиток на всі види транспорту.

Новини партнерів

У Києві бабуся-жебрачка виявилася вусатим чоловіком. Відео
Центри масової вакцинації досі не з'явилися в шести областях України - Шмигаль

Найпопулярніше за тиждень