Кабмін затвердив план заходів до Дня єднання: зарплати військових зростуть на 30%

Кабмін затвердив план заходів до Дня єднання: зарплати військових зростуть на 30%
Читать на русском

Також буде створено спеціальний сайт, де українці зможуть відстежити «реальний стан країни щодо безпеки».

Кабмін затвердив план заходів із відзначення Дня єднання 16 лютого, який вчора своїм указом увів президент. Серед іншого, військовим до 1 березня мають підняти зарплати на 30%.

Про це APnews пише з посиланням на прес-службу уряду.

Так, в плані заходів передбачено, що

  • виплати військовослужбовцям Збройних Сил будуть підвищені на 30% з 1 березня 2022 року;
  • до 20% від початку 2022 року зросте грошове забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби та Національної гвардії (з урахуванням вже прийнятого рішення про підвищення на 10% з 1 лютого).

Також план заходів передбачає створення спеціального сайту, де українці зможуть щоденно відстежувати «реальний стан країни у плані безпеки» та ймовірне вторгнення РФ. Називатися він буде «UA разом».

"Буде створено єдину інформаційну платформу стратегічної комунікації «UAразом» для забезпечення щоденного інформування населення про стан безпекової ситуації, прискорення процесу зі створення системи територіальної оборони, а також проведення у закордонних дипломатичних установах України зустрічі дипломатичних працівників та українських громад", - розповіли в уряді.

APnews писав, що президент України Володимир Зеленський призначив 16 лютого Днем єдності. Це свято глава держави вирішив запровадити з метою "консолідації суспільства".

Новини партнерів

Закон про олігархів позитивна для мене історія - Коломойський
Коломойський прокоментував ДТП з нардепом Трухіним: "Нормальний хлопець був"

Найпопулярніше за тиждень