Кабмін заборонив імпорт електроенергії та енергетичного вугілля - Шмигаль

Кабмін заборонив імпорт електроенергії та енергетичного вугілля - Шмигаль
Читать на русском

Вугілля, яке видобувається на державних шахтах в Україні — заборонена до експорту. Ведуться перемовини щодо експорту електроенергії.

Кабмін заборонив імпорт електроенергії, а також енергетичного вугілля, щоб розв'язування питання кризи в енергетичній галузі. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Криза в енергетичній галузі. Перше — заборонити імпорт електроенергії... Цього тижня він заборонений Укренерго. З усіх країн, зокрема, з Росії, Білорусі також. Імпорт енергетичного вугілля з Росії, Білорусі заборонений постановою Кабміну, яка підписана, опублікована. Можете ознайомитись з нею, це також заборонено. Крім того вугілля, якого немає в Україні, а воно потрібне, воно звичайно може імпортуватись. ... Ми сьогодні ведемо розмову і перемовини для того, щоб відкрити і збільшити експортні можливості України стосовно електроенергії. Дійсно в енергетичній галузі надзвичайно важка ситуація. Ми це знаємо, ми над цими, скажемо, ситуаціями, працюємо. Дійсно, частини енергетичних підприємств сьогодні страждають від тої кризи, яка є. Споживання впало і сьогодні електроенергію дійсно виробляти треба в менших обсягах. А це тисячі та десятки тисяч робочих місць. Тому ми також працюєм над програмою, як підтримати енергетичну галузь.

Нагадаємо, Україна повністю обмежить імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.

Читайте також:

Новини партнерів

Заборона виходити з дому під час карантину має рекомендаційний характер - Нацполіція
Організатори Burning Man скасували фестиваль через COVID-19

Найпопулярніше за тиждень