Кабмін виділив МОЗ 67 млн гривень на боротьбу з вірусом Covid-19

Охорона здоров'я
Читать на русском

Витрати Міністерства не мають перевищувати 67 мільйонів гривень.

Український уряд дозволив Міністерству охорони здоров’я закупити засоби для запобігання поширенню китайського вірусу Covid-19 за максимум 67 млн грн, які залишилися у "Crown Agents" після закупівлі препаратів для онкохворих. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів від 19 лютого (№129).

"Дозволити Міністерству охорони здоров’я із залученням спеціалізованої організації Crown Agents, яка здійснює закупівлі, здійснити закупівлю медичних виробів для запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом Covid-19, за рахунок залишків коштів, передбачених для закупівлі хіміотерапевтичних препаратів, радіофармпрепаратів та препаратів супроводу для лікування онкологічних хворих, що утворилися на рахунках спеціалізованої організації Crown Agents, яка здійснювала закупівлі за напрямами використання бюджетних коштів за програмою "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру".

Повідомляється, що МОЗ може закупити засоби для запобігання поширення вірусу з Китаю на суму, що не перевищує еквівалент 67072,19 тисяч гривень, які є залишками, утвореними у 2019 році, шляхом укладення угод із організацією Crown Agents.

Зазначається, що зміни вносяться до переліку лікарських засобів та медичних виробів, які закуповувалися зі спеціалізованими організаціями у 2019 році за програмою "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру".

Як повідомляв APNews, у Києві визначили "чергові" лікарні у разі захворювання на коронавірус.

Новини партнерів

В одеському суді обвинувачений погрожував суддям гранатою
Робота "Суспільного" заблокована: реакція міністра Бородянського

Найпопулярніше за тиждень