Кабмін скасує переведення годинників замість Ради, - нардеп

Кабмін скасує переведення годинників замість Ради, - нардеп
Читать на русском

На думку нардепа, цей крок звільнить українців від переходу на літній час вже у цьому році.

Кабінет міністрів України може скасувати постанову про переведення годинників. Про це повідомляє APnews з посиланням на коментар нардепа "СН" Роксолани Підласої виданню "Цензор. нет".

За словами політика, парламент не встигне до 28 березня повторно розглянути законопроект про переведення годинників в другому читанні. Однак вихід є: уряду треба скасувати одну стару постанову. На думку нардепа, цей крок звільнить українців від переходу на літній час вже у цьому році.

"Але залишається постанова Кабміну №509 від 1996 року, яка є підставою для переведення годинників. Вона говорить - щорічно переводити в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад", - сказала Підласа.

Що цьому передувало?

3 березня Верховна Рада прийняла закон про скасування в Україні сезонного переведення годинників на літній час. 17 березня комітет ВРУ з питань економічного розвитку рекомендував цей законопроект до другого читання. 19 березня парламент відправив законопроект на доопрацювання.

Раніше APnews повідомляв, Україна залишиться у зимовому часі, а області зможуть змінювати початок робочого дня, - нардеп.

Новини партнерів

Жахливе зіткнення з Ліги Європи - нападник "Рейнджерс" шипами розсік обличчя і нокаутував воротаря "Славії"
Після Гондурасу та Зімбабве. Україна "пасе задніх" у світовому рейтингу темпів вакцинації від COVID

Найпопулярніше за тиждень