Кабмін прийняв рішення знизити тарифи на газ для населення на 30%

Кабмін прийняв рішення знизити тарифи на газ для населення на 30%
Читать на русском

Йдеться про ціну 6,99 гривень за один кубометр.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення знизити тарифи на газ для населення. Зокрема, погодили ввести граничну ціну на газ, яка протримається до кінця опалювального сезону.

Про це APnews пише з посиланням на засідання уряду 13 січня.

Так, вирішено ввести державне регулювання ціни на газ і його транспортування. Зокрема, до кінця опалювального сезону газ для побутових споживачів на період карантину планують встановити на рівні 6,99 грн за кубометр.

Наголошено, що йдеться про зниження тарифів на понад 30%. Прем'єр-міністр Шмигаль заявив, що зниження тарифів стане можливим завдяки держрегулюванню ціни на газ на період карантину або кінця опалювального сезону.

«Сьогодні на нараді під керівництвом Президента України досягнуто рішення про запровадження на час карантину державного регулювання цін на газ. Це не означає, що ми відходимо від ринкового регулювання ціни на газ, але оскільки в даний момент надзвичайно складна ситуація з карантинними обмеженнями, з COVID, з можливістю людей отримувати додаткові доходи, відповідно, буде запроваджено державне регулювання. Орієнтовно сьогодні деякі облгази продають за ціною більше 10 гривень, тобто із запровадженням цього регулювання відбудеться зниження ціни газу більш ніж на 30%», – сказав прем'єр.

За словами виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка, це рішення має бути впроваджене й повністю запрацює вже з лютого.

APnews також писав, що в Міненергетики анонсували зниження тарифів на газ з 1 лютого.

Новини партнерів

Шмигаль заявив, що локдаун у січні - найбільш оптимальна дата
У Туркменістані продають хліб тільки тим, у кого немає боргів за комуналку

Найпопулярніше за тиждень