Кабмін позбавив мера Кличка права вносити кандидатури глав РДА на їхнє призначення президентом

Кабмін позбавив мера Кличка права вносити кандидатури глав РДА на їхнє призначення президентом
Читать на русском

Тепер пропонувати голів райдержадміністрацій президенту зможе прем’єр-міністр.

Кабінет міністрів України визначив новий порядок призначення та звільнення у Києві голів районних державних адміністрацій. Тепер кандидатури глав РДА вноситиме на розгляд президенту не мер, а прем'єр-міністр.

Відповідні зміни запроваджено постановою уряду №43 від 24 січня 2022 року. Пише APnews.

Зміни внесені до підпунктів 13 та 14 пункту 2 "Порядку розгляду питань, пов'язаних з підготовкою та внесенням подань щодо осіб, призначення на посаду та звільнення з посад яких здійснюється Верховною Радою України, президентом України або Кабінетом Міністрів України або погоджується з Кабінетом Міністрів України".

"Глава обласної, Київської та Севастопольської міської, районної у містах Києві та Севастополі держадміністрації призначається на посаду та звільняється з посади президентом України за поданням Кабінету міністрів України згідно з пропозиціями прем'єр-міністра України", - йдеться у документі.

Раніше голови районних у Києві та Севастополі держадміністрацій призначалися та звільнялися з посади президентом за поданням Кабміну відповідно до пропозицій голови Київської та Севастопольської міських держадміністрацій відповідно.

Раніше APnews повідомляв, першому заступнику голови КМДА Віталія Кличка Миколі Поворознику вручили підозру.

Новини партнерів

За місяць в Україні "замінували" більше об’єктів, ніж за весь 2021 рік - поліція
Пророцтво Ванги на 2022 рік - чи буде війна і звідки прийде нова епідемія

Найпопулярніше за тиждень