Кабмін Гончарука піде у відставку: Комітет Ради підтримав рішення про звільнення прем’єра

Олексій Гончарук
Читать на русском

Відставку Олексія Гончарука рекомендував Комітет організації державної влади.

Профільний комітет Верховної Ради України підтримав постанову про відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука. Про це повідомив народний депутат від фракції “Слуга народу”, заступник голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура у кулуарах парламенту, передає кореспондент УНН.

За словами нардепа, відставка Гончарука тягне за собою і відставку всього Кабміну.

"За процедурою буде відбуватися хронологія: зараз ми тільки що підписали постанову з членами комітету про припинення повноважень і про відставку Прем’єр-міністра. Відставка Прем’єр-міністра тягне за собою відставку всього уряду, тобто після цього, як ми проголосуємо на позачерговому засіданні, зранку ми це не зможемо зробити по причині того, що в нас є величезна кількість поправок до законопроекту про відкриття ринку землі. Саме з цією метою сьогодні позачергове засідання ініційоване Президентом, і о 16:00 ми зберемось, і думаю, що першим питанням буде питання про відставку Прем’єр-міністра, ми задовільним її однозначно", — повідомив Качура.

Зазначається, що надалі заява буде направлена на підпис президенту Володимиру Зеленському. Тільки після цього Верховна Рада зможе проголосувати за нового кандидата у прем’єри.

Також Качура підтвердив, що Денис Шмигаль – найімовірніший кандидат на посаду прем’єр-міністра станом на вівторок, 3 березня. Також зазначається, що однією постановою буде внесено весь склад уряду, який має кардинально змінитися.

Як повідомляв APNews, Кабмін спростував інформацію, що Гончарук через суд намагався заблокувати свою відставку.

Новини партнерів

Боротьба з підробленими ліками в Україні може принести в бюджет мільярди - Дубілет
Зеленський підписав законопроект про ратифікацію угоди з Литвою щодо співробітництва

Найпопулярніше за тиждень