Кабмін дозволив ФОПам, які працюють у селах, не використовувати касові апарати

Кабмін дозволив ФОПам, які працюють у селах, не використовувати касові апарати
Читать на русском

Щоправда, тут є додаткові умови, пов'язані з обсягами доходів.

Кабінет міністрів вирішив звільнити частину підприємців від обов'язкової установки касових апаратів. Йдеться про ФОП, які здійснюють роздрібну торгівлю у сільській місцевості.

Про це APnews повідомляє із посиланням на засідання Кабміну.

"Рівень доходів підприємців у селах значно менший, ніж у містах, а в умовах карантинних обмежень він ще більше знизився. Витрати на придбання РРО стануть для них додатковим фінансовим навантаженням, що матиме негативні наслідки для бізнесу. Водночас, використовувати програмні РРО Як альтернативу, не всі з них можуть через нерівномірне покриття швидкісним інтернетом або його відсутність у селах", - заявила міністр економіки Юлія Свириденко.

Саме тому уряд вирішив підтримати таких підприємців. Відсутність необхідності встановлювати РРО може допомогти ФОПам не закривати бізнес і не звільняти своїх працівників.

Щоправда, в уряді вказали ще одну умову, завдяки якій підприємці матимуть змогу уникнути встановлення РРО. Для цього потрібно здійснювати роздрібну торгівлю на території села товарами (крім підакцизних товарів). При цьому річний обсяг розрахункових операцій не повинен перевищувати 167 розмірів мінімальної заробітної плати (1 085 500 гривень).

Раніше APnews повідомляв, що у Верховній Раді провалили відстрочку запровадження РРО. Це означає, що вже з 1 січня 2022 року реєстратори розрахункових операцій стануть обов'язковими для ФОПів.

Новини партнерів

COVID-хворі будуть робити два ПЛР-тести: у МОЗ назвали три категорії пацієнтів
У Києві можуть з'явитися спецперепустки на громадський транспорт

Найпопулярніше за тиждень