Johnson&Johnson випустить вакцину від Covid-19 для дітей у вересні 2021

Johnson&Johnson випустить вакцину від Covid-19 для дітей у вересні 2021
Читать на русском

В кінці березня почнеться перевірка вакцини серед вагітних жінок у другому та третьому триместрах

Генеральний директор Johnson&Johnson Алекс Горскі розповів про розробку вакцини від Covid-19 для дітей у віці до 18 років, яку планують випустити на масовий ринок у вересні 2021 року.

Про це повідомляє APnews з посиланням на CNN.

Перевага вакцини для дітей від Johnson&Johnson полягає в тому, що цей конкретний тип вакцини раніше вже використовувався в групах молодшого віку з захворюваннями Ебола та ВІЛ:

"AdVac26 широко використовувався у всіх вікових групах в Африці, коли ми розробляли вакцину від Еболи та ВІЛ. Тому ситуація обнадійлива і дає нам підстави для оптимізму в питаннях безпеки. Так чи інакше нам доведеться провести ретельні клінічні дослідження, щоб бути впевненими на всі 100%", - розповів Горскі.

За словами генерального директора компанії, Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США вже розпочало роботу з компаніями над встановленням чітких нормативних вимог для вакцини.

Також анонсувалося, що в кінці березня почнеться перевірка вакцини серед вагітних жінок у другому та третьому триместрах. В кінці 2021 року також ще будуть проводитися дослідження у людей з ослабленим імунітетом.

Раніше APnews також повідомляв, українським вченим за допомогою методу введення стовбурових клітин вдалося досягти прориву в лікуванні уражених коронавірусів легких.

Новини партнерів

Мовний омбудсмен поскаржився в поліцію через два скандали з мовою
У суді оскаржили призначення Тафтая головою Держкосмосу

Найпопулярніше за тиждень