Із захопленого талібами Афганістану до кінця року виїдуть ще півмільйона біженців – ООН

Із захопленого талібами Афганістану до кінця року виїдуть ще півмільйона біженців – ООН
Читать на русском

Ситуація в Афганістані після наступу і захоплення талібами Кабули поки "залишається невизначеною і може швидко розвиватися".

Агентство Організації Об'єднаних Націй у справах біженців заявляє, що до кінця року очікує ще близько півмільйона біженців з Афганістану.

Про це заявила заступник верховного комісара ООН у справах біженців Келлі Клементс на брифінгу в Женеві, передає APnews.

"Ми готуємося приблизно до 500 000 нових біженців в регіоні. Це за самого песимістичного сценарію... Хоча на даний момент ми не бачили великого відтоку афганців, ситуація всередині Афганістану розвивалася швидше, ніж будь-хто очікував", - заявила Клементс.

За її словами, ситуація в Афганістані після наступу і захоплення талібами Кабули поки "залишається невизначеною і може швидко розвиватися".

В ООН очікують, що до кінця цього року ще 500 тисяч біженців можуть приєднатися до 2,2 млн зареєстрованих як біженці афганців, більшість з яких перебувають наразі в Пакистані та Ірані.

Крім того, Клементс заявила, що Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді провів переговори з головою Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляйен про фінансову підтримку плану агентства з надання притулку і догляду за людьми, які виїхали з Афганістану.

Як повідомляв APnews, 26 серпня у захопленому талібами Кабулі сталися кілька смертельних вибухів біля аеропорту, де десятки тисяч людей чекали на евакуацію з Афганістану.

Новини партнерів

В Одеській області вантажівка протаранила поліцейський автомобіль, в якому перевозили в'язня
У Дніпрі жінка "вивела" 2-метрового удава погуляти на дитячому майданчику. Відео

Найпопулярніше за тиждень