ЮНЕСКО: Понад 290 млн учнів по всьому світу не мають доступу до освіти через Covid-19

Одрі Азулай
Читать на русском

У 13 країнах світу зачинили освітні заклади через поширення інфекції.

У 13 країнах світу понад 290 мільйонів учнів позбавлені доступу до освіти через закриття шкіл внаслідок поширення китайського вірусу Covid-19. Про це повідомив генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азулай в офіційній заяві.

"Незважаючи на те, що тимчасове закриття шкіл через кризу в системі охорони здоров'я та інші кризи, на жаль, не є новим явищем, масштаби нинішніх обмежень у галузі освіти в усьому світі є безпрецедентними, і їх збереження загрожуватиме гарантуванню права на освіту», - наголошує Азулай

Повідомляється, що організація співпрацює з державами, щоб забезпечити безперервне навчання для всіх, особливо для дітей та молоді з обмеженими можливостями, які, зазвичай, найбільше страждають через закриття шкіл. Станом на середу, 4 березня, 22 країни на трьох континентах запровадили карантин у школах, а 13 країн зачинили освітні заклади, що позбавило 290,5 млн дітей доступу до освіти. Водночас, 9 країн запровадили локальне закриття шкіл, щоб убезпечитися від поширення коронавірусу. Якщо школи почнуть масово закривати, то ще 180 млн учнів не зможуть навчатися.

У ЮНЕСКО впевнені, що закриття шкіл є проблематичним явищем з багатьох причин. Найважливіша з них - скорочення часу викладання, що суттєво впливає на результати навчання. Порушення навчального процесу також призводить до інших втрат, зокрема, створює незручності для родин.

10 березня відбудеться екстрена зустріч міністрів освіти, яку скликає ЮНЕСКО для того, щоб поділитися новими стратегіями підтримання навчання.

Одрі Адулай також наголошує, що організація підтримує реалізацію широкомасштабних програм дистанційного навчання та рекомендує навчальні програми та платформи з відкритим доступом, які школи та вчителі можуть використовувати.

Наголошується, що ЮНЕСКО й надалі буде стежити за масштабами та географічним розподілом закриття шкіл через поширення вірусу з Китаю.

Як повідомляв APNews, у МВС закликали не вірити аферистам в інтернеті, які продають вакцину від Covid-19.

Новини партнерів

Зеленський про відставку Рябошапки: Немає результатів - не повинен займати місце
Глава РНБО Данилов стверджує, що коронавірус - витік з таємної китайської лабораторії

Найпопулярніше за тиждень