Іспанія запропонувала маршрут для експорту української кукурудзи залізницею

Іспанія запропонувала маршрут для експорту української кукурудзи залізницею
Читать на русском

Прибуття пілотної партії до Барселони планується на початок вересня.

Іспанський залізничний оператор Renfe Mercancías відправив в Україну експериментальний залізничний склад для перевезення 600 тонн кукурудзи за маршрутом в обхід українських морських портів. Про це повідомили в Міністерстві транспорту, мобільності та розвитку міст Іспанії.

Міністерство запустило відповідний маршрут 9 серпня як альтернативу чи доповнення до морського транспорту в умовах російського вторгнення.

За допомогою пілотного рейсу країна прагне продемонструвати технічну та економічну доцільність залізничних перевезень зерна магістраллю з Лодзя (Польща) до Барселони (Іспанія).

Зазначається, що поїзд пройде шляхом Мадрид – Людвігсхафен – Дуйсбург – Лодзь – Хелм, а зворотний – Хелм – Лодзь – Дуйсбург – Барселона, його протяжність становить приблизно 2,4 тис. км.

Перевезення заплановані між Україною та Іспанією з перевалкою товару в Хелмі, за 25 км від кордону з Україною.
Контейнери Renfe Mercancías прибудуть до Хелма 22-28 серпня під завантаження українською кукурудзою. Там вони будуть оброблені для подальшої передачі на термінал логістичного оператора Kombiverker у Лодзі. Перевезення між Лодзем та Хелмом здійснить польський залізничний оператор DBP.

Після завантаження контейнерів поїзд курсуватиме стандартною колією з Лодзя до Барселони. Зі зернового терміналу в Барселоні товар буде доставлений кінцевому покупцю. Прогноз прибуття пілотної партії до Барселони – початок вересня.

Новини партнерів

Кулеба розповів з яких міст відновить роботу McDonald’s
Латвія перша визнала Росію країною-спонсором тероризму

Найпопулярніше за тиждень