"Іскандери" на кордоні з Україною: Лукашенко злякався можливої ​​війни та попросив у Путіна військову допомогу

"Іскандери" на кордоні з Україною: Лукашенко злякався можливої ​​війни та попросив у Путіна військову допомогу
Читать на русском

Олександр Лукашенко заявив, що білоруські військові знають, "де і ракетою треба завдати удару, і "Точку" задіяти, і "Бук-МБ".

Олександр Лукашенко вважає, що у Білорусі може розпочатися війна. Він попросив у президента Росії Володимира Путіна кілька дивізіонів оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер".

Про це повідомляє APnews із посиланням на заяву політика в інтерв'ю російському журналу "Національна оборона".

"Мені треба кілька дивізіонів на західному, на південному напрямку. Нехай стоять. Це 500 кілометрів (радіус дії, - ред.), тому що наш "Полонез" - до 300 кілометрів. Зараз штурхаю вашого президента (Володимира Путіна, - ред.), мені потрібні тут ці 500-кілометрові ракетні установки", – заявив Лукашенко.

При цьому він зазначив, що хоче встановити "Іскандери" на кордоні з Україною та на західному напрямку. За його словами, армія Білорусі непогано озброєна та підготовлена, військові знають, "де і ракетою треба завдати удару, і "Точку" пустити в дію, й "Бук-МБ".

"Але у нас війна буде інша. У нас лісисто-болотиста місцевість. І якщо проти нас буде наземна операція, нам треба вміти воювати на землі. Ракетами нас можуть накрити, але наземну операцію вони ніколи не проведуть у Білорусі – ми до цього готові", – підсумував Лукашенко.

Як раніше повідомляв APnews, Олександр Лукашенко заявив, що мігрантам на кордоні Білорусі та Польщі намагаються перекинути зброю з Донбасу.

Новини партнерів

"Не можна співати у того, хто б'є": Кікабідзе жорстко висловився про гастролі українських артистів у РФ
У Києві суд заарештував острова на Оболоні та частину набережної: що відомо

Найпопулярніше за тиждень