Ірландія першою в ЄС повертає жорсткий карантин через коронавірус

Ірландія першою в ЄС повертає жорсткий карантин через коронавірус
Читать на русском

При цьому Ірландія у списку країн по розповсюдженню коронавірусу знаходиться на 66 місці, а Україна - на 24

Влада Ірландії знову вводить в країні жорсткий карантин: закриваються заклади громадського харчування, магазини, музеї та інше. Він триватиме близько шести тижнів.

Про це APnews пише з посиланням на заяву прем'єр-міністра Ірландії Майкла Мартіна.

Жорсткий карантин вводиться в країні з 21 жовтня. Таким чином Ірландія стає першою країною в ЄС, яка повертає суворі заходи з протидії поширенню вірусу. Очікується, що триватиме карантин до 1 грудня.

Так, закриваються магазини з роздрібними товарами, які не є предметами першої необхідності, а також музеї, галереї та інші установи культури. Кафе і ресторани працюватимуть тільки на доставку або продавати їжу на винос. Крім того, жителям країни заборонять відходити від своїх будинків далі, ніж на п'ять кілометрів. Винятком можуть стати поїздки через життєво важливі сімейні обставини, на роботу або до лікаря.

Також на чверть скоротять кількість громадського транспорту і заборонять проводити вечірки та інші події, навіть вдома. При цьому навчання в школах триває і дозволено гуляти в парках.

Відзначимо, що в Ірландії за станом на сьогоднішній ранок трохи більше 50 000 випадків коронавірусу і 1 852 смерті. За підрахунками, в країні 10 293 хворих на мільйон населення. Таким чином Ірландія опинилася на 66 місці в загальному списку країн по коронавірусу. В Україні ж, для порівняння, вже понад 309 107 випадків коронавірусу було зафіксовано з початку пандемії, а це 7081 хворих на 1 мільйон населення. При цьому у нас 5 786 смертей і 24 місце в загальному списку країн по розповсюдженню коронавірусу.

Раніше APnews писав, що Зеленський назвав умову, за якої і в Україні можуть повернути жорсткий карантин.

Новини партнерів

В "Слузі народу" не виключають розпуск парламенту Зеленським
МОЗ витратить 100 мільйонів гривень, щоб українці швидше отримували тест на COVID-19

Найпопулярніше за тиждень