Іран відмовився від переговорів щодо відшкодування збитків жертвам катастрофи МАУ

Іран відмовився від переговорів щодо відшкодування збитків жертвам катастрофи МАУ
Читать на русском

Раніше представники Ірану висловлювали готовність до переговорів.

Представники Ірану відмовилися від пропозиції Міжнародної групи з координації та допомоги жертвам рейсу МАУ взяти участь у переговорах щодо компенсацій. Про це APnews повідомляє з посиланням на спільну заяву Міжнародної групи, яку опублікували у МЗС України.

Там зазначили, що зверталися до Ірану з пропозицією взяти на себе зобов'язання щодо вступу в переговори до 5 січня 2022-го року. Проте не чекаючи дедлайну, гурт "отримав однозначну відповідь від Ірану".

Виходячи з цієї відповіді, керівництво Ірану не бачить потреби вести переговори з Міжнародною групою. При цьому представники МЗС України наголосили, що під час першого раунду переговорів 30 липня 2020 року Іран виявив готовність співпрацювати.

"Іран зараз змінив свою позицію і категорично виступає проти будь-яких подальших переговорів, пов'язаних з нашою колективною вимогою про відшкодування збитків за збитий PS752. Оскільки Іран несе міжнародно-правову відповідальність перед постраждалими державами, це питання має обговорюватися колективно, щоб забезпечити справедливе та рівне ставлення до всім жертвам трагедії", - йдеться у заяві.

Така відмова лише зміцнила представників Міжнародної групи в намірі зосередитись на притягненні Ірану до відповідальності "за дії та бездіяльність його цивільних та військових посадових осіб, які призвели до незаконного збивання рейсу PS752".

Раніше APnews повідомляв, що наприкінці листопада в Ірані розпочався суд у справі про збитий літак МАУ.

Новини партнерів

У МВС Казахстану пригрозили стріляти на ураження у відповідь на стрілянину в поліцейських
У центрі Алмати точаться бої, протестуючі використовують полонених як живий щит. Відео

Найпопулярніше за тиждень